Суспільство

Дороги, майданчики, озеленення: на що підуть бюджетні кошти Чернігова

Сьогодні, 11 січня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради ухвалили рішення, що стосуються життєдіяльності міста.
Серед інших питань затвердили проєкт, що передбачає фінансування з міського бюджету Чернігова важливих заходів та об’єктів інфраструктури, зокрема:
✅ встановлення нових та ремонт існуючих дитячих і спортивних майданчиків;
✅ підтримання санітарного стану річки Стрижень із прибиранням водного дзеркала;
✅ заходи з озеленення міста (полив та захист рослин від шкідників, благоустрій озеленених територій, знесення засохлих та пошкоджених дерев і кущів);
✅ утримання вулично-дорожньої мережі (капітальний ремонт ділянок дороги по вул. Київській, реконструкція перехресть вул. Кільцева з вул. 1-го Травня та вул. Малиновського з вул. Шевченка) та інше.
Член виконкому від «Нашого краю» Ілля Коптель пояснив, на що саме підуть бюджетні кошти міста.
«Утримання міської інфраструктури, будівництво, ремонт та реконструкція об’єктів благоустрою – це важливі складові комфортного життя Чернігова. Послуги розраховані на загальну суму 738 532 883 грн на рік. Сюди входять як значні за розміром фінансування проєкти (на зразок ремонту доріг), так і невеликі, але не менш важливі (як-от утримання підземних переходів та встановлення контейнерів для сортування сміття)», — розповів Ілля Коптель.
*Актуально

Ще статті по темі

Back to top button