ВійнаКримінал

На Чернігівщині чоловік отримав тюремний термін за ухилення від мобілізації

Жителя села Бутівки Корюківського району на Чернігівщині, який ухилявся від проходження військової служби, покарали позбавленням волі на три роки

Відповідне рішення ухвалив Сосницький районний, передає RegioNews.

В медкарті засудженого вказано, що він має психічні та поведінкові розлади внаслідок зловживання алкоголю. За результатами ВЛК його визнали частково придатним до військової служби.

Чоловік мав прибути на призовну дільницю для подальшого відправлення до навчального центру, але він не прибув у вказаний у повістці час та дату.

На суді обвинувачений свою вину визнав частково. Розповів, що його викликали для проходження ВЛК. Її він пройшов формально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські Прилуцького району розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби

«В деякі кабінети навіть не заходив. За результатами ВЛК дізнався, що придатний до проходження військової служби. Потім вручили бойову повістку. Працівники військомату мали приїхати й забрати з дому», — розповів обвинувачений.

Також чоловік сказав, що має проблеми зі здоров’ям і перш ніж мобілізовувати, його мають вилікувати. Грошей на лікування у нього немає.

Працівник ТЦК у суді повідомив, що після проходження ВЛК обвинуваченому вручили повістку для проходження військової служби. Обвинувачений повинен був з`явитись 22 квітня, але повідомив, що «залита» дорога і доїхати він не зможе. Працівники ТЦК приїхали до обвинувачуваного, однак його не було вдома, на телефонні дзвінки не відповідав. Лише подзвонив ввечері і сказав, що проходити військову службу не збирається.

Чоловіка визнали винним в ухиленні від проходження служби.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button