ВійнаКримінал

На Чернігівщині чоловік прославляв росіян і підтримував вбивства

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова мешканця одного з сіл Чернігівського району визнано винним у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України, публічних закликах до підтримки рішень і дій держави-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували та погрожували підпалити: на Чернігівщині судитимуть військових рф, які знущалися на цивільним

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено, що в березні 2022 року чоловік у присутності односельчан публічно заперечував здійснення збройної агресії російської федерації проти України, що виражалося в різних висловлюваннях, а саме: «…росіяни прийшли звільнити нас від нацистів, принесли нам мир та добробут», «…вбивають?…то так треба, щоб було добре жити далі» та закликав до підтримки рішень та дій росії «…хай уже росіяни всім керують», «ясно, що краще буде жити з росією. Всьо правильно роблять. Треба нова власть».

З огляду на визнання вини обвинуваченим, судом призначено покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи з надання публічних послуг строком на 10 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button