ВійнаКультура

Звірства рашистів на Чернігівщині показали у першому світовому турі з іммерсивними виставками (Фото)

Автори проєкту «Війна впритул» за допомогою сучасних технологій показали у Вашингтоні, Брюсселі, Парижі, Берліні та у Варшаві, як російські загарбники знищують нашу культурну спадщину, інфраструктуру, наші життя, намагаючись стерти українську ідентичність, право бути собою. Попередньо автори проєкту за підтримки місцевих адміністрацій і волонтерів відвідали міста та села України, у т.ч. й Чернігівщину (там, де це було можливо), створили віртуальний музей «Війна впритул», зафіксувавши злочини російських окупантів за допомогою 360° панорамних фото та знімків з дронів.

Матеріали, які були використані під час створення цієї виставки, формують відчутні докази злочинів Росії, які також допоможуть притягнути агресора до відповідальності через глобальну увагу. Це зафіксовані злочини проти України та людства для всіх майбутніх поколінь, щоб зберегти пам’ять про цю трагедію проти однієї нації та демократії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Сновська продає картини для підтримки ЗСУ

На основі матеріалів «Війна впритул» і матеріалів United24 у співпраці з And Us автори запустили унікальний проєкт The Undeniable Street View. Із його допомогою всі учасники виставок мали можливість пройти вулицями шести українських міст (Києва, Ірпеня, Харкова, Ізюма, Чернігова та Сум) і в режимі Street View побачити, який вони мали вигляд до і після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Багато відвідувачів були приголомшені побаченим і повідомляли про те, що їхні медіа не показують усієї правди про війну та руйнацію, яку вона несе.

Крім інформаційного змісту, виставка ще й мала на меті благодійну ціль: кожен охочий міг задонатити на напрям «Відбудова України» за відповідним посиланням і допомогти тисячам українців повернутись у рідні домівки. Проєкт набув міжнародного розголосу. Крім тих країн, де демонструвалися ці виставки, про нього писали і в Індії, Бразилії, Британії, інших європейських та азійських країнах.

Нагадуємо, з «експонатами» віртуального музею «Війна впритул» про звірства росіян на Чернігівщині можна ознайомитися на сайті «Чернігівщина туристична» за посиланням https://chernihivregion.travel/war , в інших містах та селищах України – https://war.city/uk/

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична

Ще статті по темі

Back to top button