ВійнаКримінал

На Чернігівщині слідчі СБУ передали до суду матеріали стосовно прокремлівського агітатора

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування у кримінальному проваджені стосовно мешканця Чернігівщини, який підозрюються у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України.

Правоохоронці викрили прокремлівського агітатора у листопаді 2022 року під час проходження ним огляду на одному з блок-постів регіону. Встановлено, що мешканець Чернігова через інтернет-месенджер розповсюджував пропагандистську інформацію, у якій серед іншого висловлювалось захоплення роботою російських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну – ISW

Слідчими зібрані докази, які підтверджують скоєння цією особою злочину, передбаченого ст. 436-2 (поширення матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Наразі матеріали досудового розслідування передані до суду.

Також, слідчими СБУ повідомлено про підозру у скоєнні аналогічного злочину мешканці Бориспільського району Київської області, яка переїхала з Луганщини і має статус внутрішньо переміщеної особи. Під час огляду її мобільного телефону виявлено факт поширення матеріалів, у яких прославлялись та виправдовувались дії російських військових на території України. Варто зазначити, що її чоловік є також фігурантом кримінального провадження, відкритого за ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування злочинної діяльності ворожих пропагандистів здійснюється слідчими Управління СБ України в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button