Війна

На Чернігівщині в останню путь провели чотирьох полеглих Героїв

25 червня Чернігівщина в останню путь провели чотирьох воїнів, які полягли у бою за Незалежність України.

Лейтенант Конончук Данило Іванович народився 19 червня 1991 року в Ніжині. Навчався у місцевій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, а потім — у Ніжинському ліцеї при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя. Мав відзнаки за роботи з історії України у всеукраїнських конкурсах (МАН).

У період з 1998 по 2005 роки навчався у Школі мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької на хореографічному відділенні, а з 2009 по 2013 роки — в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, де здобув кваліфікацію бакалавра соціальної педагогіки (диплом з відзнакою). У 2014-му здобув кваліфікацію «Соціальний педагог. Практичний психолог у навчальних закладах» освітнього ступеня «спеціаліст», а у наступному році — «Магістр соціальної педагогіки. Викладач соціальної педагогіки» (диплом з відзнакою).

У студентські роки був активним учасником хореографічного ансамблю факультету «Тет-а-тет», неодноразовий призер всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Навчався у Центрі суміжних професій Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та успішно виконав план з курсу «Англійська мова». Крім того, протягом 2015-2018 років навчання в аспірантурі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя за спеціальністю «Соціальна педагогіка». Протягом життя Данило займався кікбоксингом (мав виконаний норматив 1 дорослого розряду) та неодноразово займав призові місця в чемпіонатах Ніжина та Чернігівської області. У 2009 році чоловік створив рок-гурт «ВИРІЙ». Писав музику, тексти пісень, залишався незмінним лідером протягом усіх років його існування. у 2018 році гурт випустив повноформатний альбом «Грані сновидінь».

У 2013-му році Данило вступив на військову кафедру одного з університетів Сумщини, де через два роки отримав військове звання «молодший лейтенант запасу». Після цього працював соціальним педагогом у Ніжинській гімназії № 3, а з 2021-го року — у компанії «SMART TEAM» оператором відеоспостереження. До лав Захисників Данило долучився у серпні 2022 року. Службу ніс в одному з підрозділів військової частини А4883, у складі якого разом з побратимами сумлінно виконував свій військовий та громадянський обов’язок. На жаль, 21 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Харківщині Конончук Данило отримав мінно-вибухову травму, загинувши від отриманих поранень

Попрощалися з воїном у Ніжині, поховали на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились дружина та 5-річна донька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув воїн з Семенівської громади

Сержант Зубок Микола Віталійович народився 22 грудня 1978 року в Куликівці. Тут навчався та працював, у травні 2018-го року очолив місцеве комунальне підприємство, а з початком повномасштабного ворожого вторгнення, у лютому 2022 року, долучився до лав оборонців України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4118 на посаді навідника оператора. Завжди відповідальний, цілеспрямований, дисциплінований — таким його пам’ятають рідні та друзі. Протягом більше ніж року чоловік стійко боронив Незалежність Батьківщини, але, на жаль, 20 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Зубок Микола загинув.

Попрощалися з воїном у Куликівці, поховали на місцевому кладовищі. Вдома у нього лишились батьки, дружина, донька та маленька онука.

Старший солдат Савенко Михайло Григорович народився 21 листопада 1989 року. Проживав у села Ставиське Козелецької громади, де закінчив місцеву загальноосвітню школу.

Навесні 2023 року Михайло долучився до лав ЗС України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4863 та разом з побратимами віддано боронив Батьківщину від ворожих окупаційних військ. На жаль, 21 червня 2023 року під час виконання завдання на одному з напрямків бойового зіткнення Савенко Михайло загинув.

Попрощалися з воїном у селі Ставиське, поховали на місцевому кладовищі. Вдома на нього чекали мати, брат та четверо сестер.

Молодший сержант Микитюк Геннадій Миколайович народився 17 квітня 1972 року у Прилуках. Закінчив місцеву середню школу №10, після чого навчався у професійно-технічному училищі. Певний час проходив військову службу, потім пішов працювати водієм.

У березні 2022 року чоловік добровільно став на захист Батьківщини. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А7330 та на посаді стрільця до останнього боровся за вільне майбутньому українського народу.

Під час виконання бойового завдання на сході держави чоловік отримав осколкове поранення. Його було доставлено у Краматорську міську лікарню, де лікарі боролися за його життя, але, на жаль, 22 червня 2023 року Микитюк Геннадій загинув. Попрощалися з воїном у Прилуках, поховали на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button