Війна

Поліцейські доставляють гуманітарну допомогу мешканцям прикордонних сіл Чернігівщини (Фото)

Співробітники Новгород-Сіверського райвідділу поліції відвідали родини з дітьми у ряді населених пунктів вздовж кордону з росією. Кожній сім’ї поліцейські передали набір гуманітарної допомоги та закликали громадян з дітьми евакуюватися до безпечніших громад. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

 Неспровокована російська агресія поставила всіх мешканців близького прикордоння у складні життєві обставини. Особливо непросто доводиться родинам з дітьми, а тим паче – багатодітним.

— Гуманітарна допомога дозволяє нам виживати, — каже Галина, мати сімох дітей віком від шести до чотирнадцяти років. — У нас тут в побутовому плані життя складне, бо усе дорожчає. А ще ж обстріли чути постійно. Як почне бахкати за селом, діти бояться, шукають, де сховатися.

Цього разу поліцейські Новгород-Сіверщини відвідали вісім родин, де виховуються загалом 18 дітей. Вони мешкають у чотирьох селах, які всі розташовані на відстані менше 10 кілометрів до кордону з агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотовиставку «З Україною в серці», присвячену білоруським захисникам, презентували в Чернігові (Відео)

— Практично всі ці родини є малозабезпеченими, оскільки на обстрілюваному прикордонні роботи немає, — пояснює інспектор ювенальної превенції Новгород-Сіверської поліції Юлія Бурда. — Ми тісно співпрацюємо з волонтерами низки благодійних організацій, тож завдяки їм змогли підібрати кожній родині гуманітарну допомогу відповідно до її потреб. І сьогодні прибули не лише задля того, щоб передати найнеобхідніші речі, а ще й розпитати людей, яку допомогу і підтримку їм слід надавати в подальшому.

Кожній сім’ї поліцейські доставили продуктові набори та засоби гігієни, теплі ковдри, а декому й матраци – необхідні речі зібрали ніжинські волонтери з фонду «Наші люди всюди». І обов’язково поліцейські везли усім свіжий хліб, бо його в ці села привозять щонайкраще раз на чотири дні.

— Дякую поліцейським Новгород-Сіверського району, що дбають про нас, — каже Лілія, молода мати з найвіддаленішого з відвіданих сіл. — Приємно, що пам’ятають про наше маленьке село і людей в ньому, і приїздять до нас вже не вперше.

Також поліцейські знову озвучили мешканцям прикордоння пораду подбати про безпеку дітей та виїхати у безпечні місця, де нема обстрілів з боку російських військ. Правоохоронці наголосили, що і поліція, і місцеві органи влади нададуть родинам всю необхідну допомогу в евакуації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button