Війна

На Корюківщині волонтери шиють рюкзаки для Starlink

На Корюківщині виготовляють рюкзаки для Starlink. Ця система розроблена за запитом військових і вона дає можливість зручно транспортувати супутниковий комплект. Великим плюсом рюкзака є те, що його можна оперативно розгорнути в точці призначення і так само швидко спакувати, коли необхідно залишити позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїнам із Чернігівщини потрібні «очі», щоб бачити вночі

«До нас прийшли військові та попросили, щоб ми допомогли їм із рюкзаками для Starlink, оскільки ми вже до того багато чого шили для захисників. У них виникла проблема з транспортуванням супутника. Вони занесли до мене такий величезний чемодан і розповіли, що їм незручно ним користуватися, оскільки поки відкриєш той чемодан, поки все дістанеш – це займає час. Також розказали мені, що купили і рюкзак, але супутник у нього не поміщається. Військові попросили, щоб ми щось зробили з ним. Тоді ми разом із ними довго обдумували та розробляли, як правильно спроєктувати цей рюкзак. У кінцевому результаті повністю його перекроїли, перешили. Вийшла цікава конструкція. Хлопці були задоволені. Потім ще одні військові приїжджали. Але в них уже не такий рюкзак був. Тобто як такої стандартної викрійки нема. Але і їм ми допомогли. Фото рюкзаків військові попросили видалити, тому, на жаль, не можу показати, які вони вийшли», – розповіла для ЧЕЛАЙН Юлія Сита, заступниця голови Корюківської РДА.  

Окрім цього, на Корюківщині волонтери шиють аптечки для військових, плащі-намети, плетуть маскувальні сітки, організовують збори для військових.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button