Війна

На місцях, де у 2022-му році у Чернігові відбулися трагічні події війни, встановлюють пам’ятні стенди

У Чернігові, на локаціях, де внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну, загинули  цивільні та військовослужбовці, почали встановлювати інформаційні стенди «Місце пам’яті». Другого серпня їх розмістили на вулиці Чорновола та Незалежності.

Інформаційні стенди уніфіковані. На них розміщена коротка інформація про трагічні події, які відбулися на цій локації під час активних бойових дій 2022-го року та про людей, які там загинули. Також є QR-код із посиланням на платформу «Wirtual Ukraine», де у 3D-форматі зображені аналогічні місця. Інформація про події підготовлена управлінням культури та туризму міської ради у співпраці з Інститутом національної пам’яті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Game4Ukraine: всесвітньо відомі футболісти збирають гроші на відбудову ліцею на Чернігівщині

Проєкт «Маршрути пам’яті» започаткували у вересні 2022 року, презентували його у межах «Дні Європейської спадщини». Детальніше про реалізацію розповів начальник управління культури та туризму Олександр Шевчук.

— Тоді ми почали розробляти проєкти «Чернігів  місто Героїв», якими б могли зафіксувати події, які відбувалися тут у лютому-березні минулого року. Сьогодні почали реалізацію проєкту «Місце пам’яті». Загалом обрали 15 місць, де відбулись трагічні події. Поступово там з’являтимуться такі інформаційні дошки. Серед них: мікрорайон Бобровиця, ЗАЗ, просп. Левка Лук’яненка, де загинули люди у черзі за хлібом та інші.

У перспективі ці пам’ятні знаки будуть маркерами для «Маршруту пам’яті», який у нас вже розроблений. Таке маркування багатофункціональне: інформаційне, візуальне, а також є першим кроком для того, щоб тут була певна меморіалізація, — розповів керівник управління. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button