Війна

На щиті: двоє воїнів із Чернігівщини віддали своє життя за Незалежність

Бобровицька громада отримала ще дві звістки про загибель Героїв. Найвищу ціну за волю України та спокійне мирне життя для кожного з нас заплатили головний сержант Лановий Євген Петрович і старший солдат Філіппов Ігор Олександрович.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці громади.

Головний сержант Лановий Євген Петрович народився 20.05.1982 року в селі Марківці Бобровицького району Чернігівської області. Освіту здобував у середній загальноосвітній школі села Марківці. Після закінчення школи проходив строкову службу. Звільнившись зі строкової служби в 2000 році, деякий час працював на різних посадах у народному господарстві, але через деякий час повернувся до військової служби як військовослужбовець за контрактом.

Після звільнення з військової служби до повномасштабного вторгнення злочинних військових формувань росії в Україну працював у колективі КП «Київський метрополітен» на посаді інспектора загону оперативного контролю служби воєнізованої охорони. Користувався авторитетом серед працівників підприємства, які високо цінували Євгена за високий професіоналізм, чуйність, добрий товариський характер і людяність.

Від початку повномасштабного вторгнення терористичної армії російської федерації на територію України в перших лавах за покликом серця 27 квітня 2022 року став на захист Батьківщини. Брав безпосередню участь в обороні України від загарбників. Захищав Батьківщину на посаді водія-електрика.

За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно з позитивного боку. Користувався авторитетом серед військовослужбовців, мав високий рівень мотивації до військової справи, проявляв мужність, героїзм, стійкість, вірність присязі та українському народу.

Вірний військовій присязі, в бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність під час виконання бойового завдання, загинув 26.09.2024 року в Луганській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брав участь у боях за Бахмут: історія чернігівця Володимира

Старший солдат Філіпов Ігор Олександрович народився 10.06.1969 року в Києві. Освіту здобував у середній загальноосвітній школі столиці.

Після закінчення середньої школи вирішив пов’язати своє майбутнє з кравецькою справою, вступив до професійно-технічного училища та після закінчення отримав спеціальність кравця-закрійника.

Закінчивши ПТУ, вирішив удосконалити своє мистецтво, тому вступив спершу до Київського технікуму технологій і дизайну, став майстром швацької справи, набувши професіональних навичок як дизайнер одягу, а наступним кроком Ігоря став вступ до Київського національного університету технологій та дизайну. Чоловік став професіоналом, набувши спеціальність «конструктор, технолог, модельєр одягу». Працював на підприємствах легкої промисловості на різних посадах.

Отримавши пропозицію працювати в Київському центрі психологічної реабілітації дітей на посаді директора, прийняв її та працював близько 10 років. Паралельно закінчив Міжрегіональну Академію управління персоналом.

Через деякий час повернувся до швацької справи та працював на різних посадах приватних підприємств.

Від початку повномасштабного вторгнення терористичної армії російської федерації на територію України в перших лавах за покликом серця 25 лютого 2022 року став на захист Батьківщини.

Вірний військовій присязі, в бою за Україну, виявивши стійкість і мужність під час виконання бойового завдання, загинув 22.09.2024 року в курській області російської федерації.

Поховання відбудеться на кладовищі у с.Марківці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button