Війна

«Наразі рф не спроможна вести бойові дії на Чернігівщині»: підсумки візиту Наєва в область

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв побував днями на Чернігівщині. Зокрема, він вивчив ситуацію в Корюківському районі, поспілкувався з активом і зустрівся з жителями села Прибинь.

«Останнім часом від ворожих артилерійських і мінометних обстрілів постійно потерпають 34 населені пункти області. А це – понад 11 тисяч осіб, включно з неповнолітніми. Дуже важливо зараз скоординувати спільні зусилля з місцевою владою, щоб забезпечити захист цивільного населення», – написав у соцмережі Наєв.

Начальник Корюківської РВА Іван Ващенко за підсумками зустрічі з Сергієм Наєвим сформував основні висновки:

— ворог не полишає наміру окупувати Україну, але наразі рф не спроможна вести бойові дії на Чернігівщині;

— у рф достатньо ресурсу, щоб продовжувати тероризувати прикордонні населенні пункти (часті обстріли – підтвердження цього);

— важлива зброя ворога – неправдива інформація. Її він активно використовуватиме в прикордонні, щоб дезорієнтувати цивільне населення;

— наразі ситуація на кордоні контрольована;

— в оперативному угрупуванні ОК «Північ» достатньо резервів, які будуть перенаправлені на Чернігівський напрямок у випадку збільшення чисельності ворожого війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці по-особливому готують страву, що є в меню кожного українця

Також обговорили безпекові питання, що стосувалися відселення людей у тих населених пунктах, що постійно зазнають обстрілів із боку росіян. Іван Ващенко проінформував, що є фонд житла для людей, які хочуть переселитися з обстрілюваних прикордонних населених пунктів до більш безпечних місць громади, району чи області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button