Війна

Носівчанин отримав Срібний Хрест від Головкома (Фото)

Сергій Кожухівський  народився 24 січня 1990 року. У селі Володькова Дівиця закінчив школу,серйозно дружив зі спортом.  Після закінчення Володьководівицької сільської школи, здобув дві  вищі освіти, досягнув вагомих  спортивних висот у важкій атлетиці,щоразу  зі змагань повертався з перемогами. 

Про це повідомляє Носівська міська рада.

Сергій знайшов себе і в омріяній професії. Працював архітектором у солідній столичній фірмі, проживав у Києві,  мав плани на власне життя, яке неодмінно мало бути в рідній Україні.

 Але коли російські терористи віроломно увірвалися   в Україну, молодий чоловік прийняв справжнє чоловіче рішення: йти захищати. Та й хіба могло бути інакше, як його мама, Світлана,  з першого дня була в загоні тероборони у рідному селі. Але, звісно, як кожна мама, плакала, просила не йти…

«Якщо не я, то хто, мам?- Треба. І пішов».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина прощатиметься із загиблим воїном

Служба Сергія в Збройних Силах України розпочалася із захисту Сумщини у складі 5-ї танкової бригади. Далі були Соледар, Мар’їнка, Авдіївка… Наразі підрозділ вже лейтенанта Сергія  Кожухівського знищує ворога на Запорізькому напрямку.

За час служби наш земляк удостоєний нагородами:  Нагрудним знаком «Ветеран війни», який  є символом шанування героїзму, професіоналізму та відданості ветерана. 

Нещодавно Сергій Кожухівський отримав ще одну надзвичайно вагому і почесну для нього нагороду – Срібний Хрест від Головкома Валерія Залужного.

Нагрудним знаком «Срібний хрест» нагороджуються особи офіцерського складу Збройних Сил України за успішне планування і реалізацію завдань під час керування особовим складом в бою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button