Війна

Про ворожі війська та авіацію на білоруській території біля Чернігівщини

Військові нині не фіксують збільшення угруповань російських та білоруських військ у безпосередній близькості до кордону, у т.ч. і поблизу Чернігівщини.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

«На сьогодні кількість військ росії на території білорусі становить близько 11 тис. військовослужбовців. Проте ця цифра щодня змінюється через ротацію підрозділів збройних сил рф», – зауважив Сергій Дейнеко під час телемарафону.

Щодо облаштування українського кордону на ділянці з білоруссю, Голова Держприкордонслужби відмітив, що фактично прикордонники не припиняли роботи з інженерного облаштування кордону.

«Ці роботи продовжуються і зараз, тому що наша головна задача – це бути спроможними діяти у відповідь на можливі загрози. Не треба недооцінювати ворога, тому Держприкордонслужба разом з іншими складовими Сил оборони України постійно проводить ці заходи, ми в постійній готовності. І якщо в когось вистачить «мужності» та бажання захопити знову нашу територію – ми зустрінемо їх гідно!», – наголосив Сергій Дейнеко.

Стосовно авіаційних угрупувань рф на території білорусі, то Голова Служби зазначив, що 15 січня, з території рф, а саме – з аеродромів воронежа та курська, здійснювалося переміщення 8-ми одиниць літаків.

Загальна кількість російських літаків та гелікоптерів на території білорусі зараз становить близько 50 одиниць.

«Вони зосереджені здебільшого на двох аеродромах. Ми постійно здійснюємо відстеження всієї обстановки, і насамперед тієї, що пов’язана зі збільшенням саме авіаційних компонентів», – сказав очільник прикордонного відомства.

Щодо анонсованих з 16 по 31 січня в рб спільних льотно-тактичних навчань білоруських і російських військових, то Сергій Дейнеко зауважив, що поки жодних заходів в цих навчаннях не відбулося.

«Було переміщено деяке майно трьома літаками АН, проте, це не критично, адже це літаки забезпечення, якими переміщувалося відповідне майно», – додав Голова ДПСУ.

Ще статті по темі

Back to top button