Війна

Ситуація на північних кордонах Чернігівщини напружена і зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів

Розпочалася сто двадцять шоста доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках триває перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь. За наявною інформацією, на період з 28 червня по 16 липня поточного року у Гомельській області сплановано проведення військових зборів з військовозобов’язаними. За планами зборів будуть відпрацьовані питання формування окремих стрілецьких батальйонів територіальних військ, проведення бойового злагодження, а також організація охорони та оборони об’єктів.

Зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів з території республіки білорусь по об’єктах на території України.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати у прикордонних районах на території  Брянської та Курської областей до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій і підрозділів повітряно-десантних військ.  Агресор обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

З метою вогневого ураження прикордонних районів Сумської області відзначено розгортання в безпосередній близькості до державного кордону України  реактивних систем залпового вогню “Град”.

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button