Війна

Цивільний чернігівець Микита Бузінов досі перебуває у російському полоні

З початком повномасштабної війни 25-річний Микита Бузінов виїхав із Чернігова до села Михайло-Коцюбинське, що за 20 кілометрів від обласного центру. Він думав, що там буде безпечніше, ніж у Чернігові. Згодом росіяни окопалися в селі та облаштували позиції. Українські військові знищували ворожі колони, тож росіяни почали шукати “навідників” та викрадати мирних людей. Микита працював водієм і не мав жодного стосунку до військових. 4 березня під час передислокації своєї техніки окупанти прийшли до будинку Бузінових.

Вдома були мати, дядько, брат, наречена Микити — Катерина. Їх вивели на вулицю та відібрали телефони. Микиту роздягли, щоб перевірити, чи не має в нього татуювань та сліді від зброї. Йому та його брату погрожували автоматами. Микиту звинуватили, що він нібито передавав якісь дані. Росіяни імітували розстріл: відвели Микиту за сарай та почали стріляти. Поряд із Микитою на коліна поставили його наречену Катерину, на неї теж навели зброю та погрожували вбити коханого перед її очима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розшукується зниклий безвісти житель Чернігівщини

Окупанти поїхали та забрали з собою Микиту. Хлопець не повертався, жодних звісток про нього не було. Аж за девʼять місяців після викрадення рідні Микити дізналися, що його можуть утримувати в російському Бєлгороді. Адвокат, якого найняли родичі, поїхав до міста, але отримав відповідь, що Микити Бузінова в Бєлгородському СІЗО немає. Згодом їм повідомили, що людина з таким ім’ям вибула із тамтешньої в’язниці. Де зараз перебуває Микита — невідомо.

Сім’я сподівається, що хлопець живий і перебуває в якійсь із російських вʼязниць, всі вірять, що одного дня він повернеться додому.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Медійна ініціатива за права людини

Ще статті по темі

Back to top button