Війна

У березні, повераючись до сім’ї, загинув лікар центру сучасної онкології

30-річний лікар Євген Луценко загинув 13 березня на Чернігівщині – між селами Лукашівка та Количівка. Російські військові поцілили протитанковою ракетою в автобус, у якому чоловік їхав з обласного центру до родини у село. Кілька місяців Євген вважався зниклим безвісти, аж поки ДНК-експертиза не підтвердила його смерть. Про це повідомляє «Меморіал: вбиті росією«.

«Женя їхав у задній частині транспорту, куди потрапив снаряд. Ті люди, які там були, загинули. Ми сподівалися що є шанс, але ідентифікація поставила крапку. Він загинув як герой, – розповів Олександр Заїка, виконувач обов’язків генерального директора Чернігівського центру сучасної онкології. – Євген працював у Центрі з 2018 року. Це був перспективний хірург. Брав участь у складних операціях. Під час облоги Чернігова він залишився тут і допомагав важкохворим пацієнтам».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У березні 15-річний школяр загинув на околицях Количівки

Євген Луценко здобув вищу освіту у Вінницькому національному медичному університеті. Рідні кажуть, що медициною він захоплювався ще змалку.

Під час навчання в університеті Євген познайомився зі своєю майбутньою дружиною Іриною. У шлюбі вони були з 2018 року, виховували сина…

«Євген був дуже розумною людиною, і я ним захоплювалася», – каже Ірина Луценко, дружина загиблого.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button