Війна

У Бознянській громаді відкрили меморіальні дошки полеглим військовий

Днями на фасаді Шаповалівської школи, поряд з меморіальною дошкою Олександру Криступасу, з’явилися ще дві – Миколі Самозвону та Анатолію Шерембею, колишнім випускникам школи, які поклали свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі.

Про це повідомляє Борзнянська громада.

Микола Самозвон був добрим, спокійним, товариським і працьовитим хлопцем – таким запам’ятали його друзі та односельці. Після закінчення 9 класу Шаповалівської школи, став студентом Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму. 2018 року був призваний на службу до лав Збройних Сил України, а з квітня 2019 року – продовжив службу за контрактом. Користувався повагою та авторитетом серед бойових побратимів. Був до останнього подиху вірний присязі українському народу. Загинув 19 грудня 2023 року й назавжди залишився 24-річним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжин прощався із полеглим воїном

Про Анатолія Шерембея односельці відгукуються як про щиру, справедливу, працелюбну людину, порядного сім’янина та дбайливого господаря, який найбільше в житті любив землю та працю на ній, а розраду знаходив у родині. Після закінчення Шаповалівської школи у 1989 році, продовжив навчання у ДТСААФ. Брав участь у АТО, з перших днів повномасштабного вторгнення став активним організатором місцевої територіальної оборони, а наприкінці березня 2022 року пішов на захист України. Обіймав посаду головного сержанта 1 взводу охорони, 4 роти охорони, 2 батальйону охорони однієї з військових частин. Загинув 9 грудня 2023, виконуючи бойове завдання.

Право відкрити меморіальні дошки було надано рідним загиблих, після чого їх освятив настоятель Свято-Миколаївської ПЦУ отець Сергій.

Покладанням квітів, хвилиною мовчання вшановано пам’ять Героїв, які тепер щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, нагадуватимуть кожному, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній Україні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button