ВійнаСуспільство

У Чернігові презентують документальний фільм “Міста та їхні герої” про місто і його героїчних мешканців

В суботу 17 червня в Чернігові пройде прем’єра кіноальманаху з шести документальних фільмів “Міста та їхні герої”. Один із фільмів присвячено Чернігову та його героїчним мешканцям – зокрема, своєю історією у стрічці ділиться приватний охоронець Артем Ракітін. Волею долі він став провідником для десятків тисяч людей, які прагнули виїхати з Чернігова під час облоги та активних бойових дій у передмісті.

Протягом тижня до прем’єри в  Чернігові діє також фотовиставка “Міста та їхні герої”, де показують  світлини, зроблені в різних містах України, постраждалих від російського вторгнення — пейзажі міст та світлини окремих об’єктів, а також фото мешканців міст, які відіграли важливу роль у захисті свого краю від російських загарбників. 

Героями фотовиставки з Чернігова стали,  містяни, яких війна перетворила на справжніх героїв: волонтерка Олена Котенко, копірайтерка Наталя Орлова, працівник ДСНС Максим Жилко, музикант і волонтер Ігор Хонін, завідувач відділення травматології Чернігівської міської лікарні № 2 Богдан Рожило, власник архітектурного бюро та військовий медик Артур Дорохін, головний інженер електромереж Андрій Галюга. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Міста та їхні герої»: чернігівців запрошують до перегляду короткометражних документальних фільмів (Відео)

Мета проєкту “Міста та їхні герої” – показати всю правду про героїзм українського народу і трансформацію звичайної людини у справжнього героя. У шести українських містах – Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові – було обрано свого героя для документального фільму про місто. Кожен фільм розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців. Режисерами стрічок виступили Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко.

Шість короткометражних документальних фільмів “Міста та їхні герої” вже показали в Баштанці, Охтирці, Іванкові, Харкові та Миколаєві. В суботу 17 червня їх представлять у Чернігові. Далі проєкт покажуть у Києві та Львові. Більше про “Міста та їхні герої” – на сайті проєкту та на сторінках у соцмережах. Проєкт реалізується за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України”. 

Прем’єрний показ фільму за участі його авторів, а також героїв — мешканців міста, відбудеться в суботу 17 червня, в Агенції регіонального розвитку Чернігівської області (м. Чернігів вул. Преображенська 12, поверх 2). Початок о 18.00. Вхід вільний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button