Суспільство

«Н» замість «У»: навчальні транспортні засоби позначатимуть по-новому

В Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху. Відповідно до них, навчальні транспортні засоби сервісних центрів МВС і автошкіл позначатимуть по-новому. Зокрема, зміниться розпізнавальний знак.

«Слово «учбовий» є калькою російського слова «учебный», то це слово не використовуватимуть. Тобто термін «Учбовий транспортний засіб» буде замінено на «Навчальний транспортний засіб».

Тому літери «У» на автівках, які є власністю сервісних центрів МВС, або на транспортних засобах автошкіл підлягають заміні на літеру «Н» чорного кольору.

Потрібно також буде познімати і різні значки на автівках – туфельки, відьми на мітлах й таке інше. Але здебільшого ці значки зустрічаються на приватних транспортних засобах. Це творче вираження автовласників. Однак якогось покарання автовласників за невиконання цієї вимоги не передбачено. То вплинути ніяк на них не можемо.

А що стосується навчальних транспортних засобів, то так, вони мають бути позначені літерою «Н», – зазначають у пресслужбі Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Чернігівській області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці Реставраційного центру обстежили Антонієві печери та Іллінську церкву

Утім, урядова Постанова №1128 від 27 жовтня 2023 року набуде чинності лише через пів року, тобто наступного літа. Тож усі, кого стосуються зміни, мають час, аби до них підготуватися.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button