Війна

У Ніжині відкрили меморіальні дошки на честь загиблих Захисників

Учора, 5 вересня, в Ніжинській гімназії № 13 відкрили шість меморіальних дощок, присвячених загиблим захисникам України, які свого часу здобували освіту в цьому навчальному закладі. Ця подія зібрала рідних, однокласників, вчителів, учнів і представників міської влади.

Про це повідомляє міська рада.

Церемонія відкриття стала знаковою подією для гімназії та громади. Меморіальні дошки встановлені на честь випускників, які віддали своє життя, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України в умовах війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаус розказав про стан поранених унаслідок ворожої атаки по Семенівській громаді

Віктор Якименко був учнем гімназії, він загинув 12 лютого 2023 року. Удостоєний медалей «Учасник АТО» та «Учасник ООС», а також відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Валерій Сабардін пішов з життя 1 січня 2023 року. Його меморіальна дошка також закріплює напис «Герої не вмирають!» як символічний знак його нескореного духу.

Максим Савченко, який навчався в гімназії, загинув 4 травня 2023 року. Він був нагороджений відзнакою «За заслуги».

Денис Матвієнко загинув 12 липня 2023 року. Він був нагороджений медалями «За військову службу Україні», «За поранення», «З Україною в серці», медаллю «Ветеран війни», а також відзнакою Президента України «За оборону України».

Олексій Осторожинський загинув 7 липня 2023 року. Його героїзм і відданість батьківщині були визнані в місті, і меморіальна дошка на його честь слугуватиме символом пам’яті про його подвиги.

Максим Сачок пішов із життя 27 серпня 2023 року. Він був нагороджений відзнаками «Хрест підтримки», «За розмінування» і «Ветеран війни».

Церемонія відкриття меморіальних дощок стала зворушливим моментом для всіх присутніх, які висловлювали свою вдячність загиблим за їхній героїзм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button