Війна

Вбиті росією: активіст із Ніжина прагнув змінити світ на краще

Євгенові Коваленку було 33 роки. Чоловік загинув 3 березня в Чернігові. Того дня війська РФ здійснили серію ракетних ударів по місту та його околицях – загинули щонайменше 47 людей. Будинок, у якому перебував Євген Коваленко, завалився. Разом із ним загинула студентка Поліна Желдак.

Євген – із Ніжина на Чернігівщині. Про нього кажуть: активіст, який робив усе, щоби рідна громада та Україна процвітали; любив своє місто і хотів змінити світ на краще.

Євген був аспірантом факультету іноземних мов Ніжинського державного університету, виховником у «Пласті», громадським радником, проєктним менеджером. Працював директором креативного хабу «CreativeYou», директором Агенції місцевого розвитку Лосинівської селищної ради, а також – регіональним координатором у Школі місцевого самоврядування, очільником ГО «Створімо майбутнє разом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал війни: рятував пораненого та зазнав поранень

«Активний, енергійний, розумний… Євген любив життя і свою країну, яку так натхненно хотів змінити на краще. Україна й українці ніколи не пробачать окупантам жодної краплі крові своїх синів та дочок. Їхні смерті стануть клеймом вічної ганьби та прокляття всім тим, хто прийшов у наш дім зі зброєю», – написала товаришка Євгена Надія Шостак.
25 вересня Євгенові виповнилось би 34 роки.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button