Війна

Вбиті росією: прилетів снаряд і чоловіка притисло бетонною балкою

16 березня 2022 року Андрій Красноталь із дружиною, сестрою і собакою Балу ховалися у погребі в селі Новоселівка, що у передмісті Чернігова. Близько 7 ранку почули, як надворі тріщить шифер – щось летіло.

Андрій вирішив перевірити, бо переживав, щоби не влучило у погріб. У ту мить, коли він піднявся сходами нагору, прилетів снаряд і погріб завалився. Андрія притиснуло бетонною балкою. Йому перебило стегна, живіт. Чоловік загинув.

Дружину і сестру завалило цеглою, та вони змогли вибратися. Накрили тіло Андрія ковдрою, яку викинуло з погребу, і поповзли до сусідів.

Наступного дня уламок снаряда вбив собаку Балу. Сестра і дружина пішки вирушили до сусіднього села Вознесенське. Воно на той час було у російській окупації, а через обстріли дістатися до Чернігова вони не могли.

19 березня 2022 року чоловіки з Вознесенського прийшли до Новоселівки і прикопали Андрія Красноталя та ще одного чоловіка, який загинув того дня. Коли ЗСУ звільнили область, убитого перепоховали на кладовищі.

Андрієві було 39 років. Народився у Новоселівці. Після школи служив в армії, одружився. Деякий час працював слюсарем у Чернігівському тролейбусному управлінні. Потім – на млині, а останній період – ставив вікна і двері у Києві.

З дружиною вони прожили майже 20 років. Мріяли про дітей, однак не судилося.

«Андрій у вільний час обожнював грати у футбол. У них була сільська команда, грали проти хлопців із сусідніх сіл. А так, то вболівав за «Шахтар»: часто збиралися з друзями і дивилися матчі. Він був доброю людиною, працьовитий. Мріяв про звичайне життя. Але ця війна його вбила. Нам його дуже не вистачає», – розповіла мама Марія.

В Андрія Красноталя залишилися дружина, сестра і мама.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Ще статті по темі

Back to top button