Війна

Вбиті росією: снайпер застрелив чоловіка у будинку

36-річного Олександра Радченка застрелив снайпер 8 березня 2022 року у селі Деснянка на Чернігівщині. Олександр із друзями вийшов покурити на закриту веранду, коли куля залетіла крізь скло у дверях.

«Ми з родиною моєї сестри та сусідами були у нашому будинку: гуртом не так страшно. 8 березня російські військові заїхали в село. Наші захисники їх накрили, казали, що загинув командир окупантів. А самі вони почали мститися людям.

Тоді, 8 березня, ми ще навіть не знали, що окупанти вже в селі: чули вибухи, але самих їх не бачили. Мій чоловік нікому нічого поганого не зробив, його вбили просто так, щоб залякати інших», – розповіла дружина Олена.

Окупанти забороняли селянам виходити на вулицю. Тіло Олександра друзі поховали у сараї, де була земляна підлога. У квітні, після звільнення області, перепоховали на місцевому кладовищі.

Олександр Радченко народився у місті Корюківка на Чернігівщині. Після школи навчався у технікумі на автомеханіка. Усе життя працював на будівництві – у Чернігові, Польщі, інших країнах.

У вільний час цікавився новітніми технологіями: як встановити сонячні панелі, як удосконалити будинок. Захоплювався технікою. Мріяв колись купити електромобіль.

«Коли Олександрові було п’ять років, його батько помер від онкозахворювання. У дорослому віці мій чоловік теж хворів на рак. Проте ми його побороли. А от російських окупантів він не зміг пережити», – сказала Олена.

В Олександра Радченка залишилися дружина і двоюрідні брати.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Ще статті по темі

Back to top button