Війна

Відомий на Чернігівщині гончар Олег Луцук зазнав поранення на фронті

Ми вже розповідали, що в когорті українських захисників перебуває і відомий не тільки на Чернігівщині, але й за її межами гончар Олег Луцук. Служить він відносно недавно, від 6 червня, але вже сповна відчув на собі, що таке війна.

Нині Олег Луцук перебуває вдома, в рідному селі Стольне у відпустці, бо зазнав поранення на фронті. Водночас він проходить лікування.

Раніше Олег Луцук через свою сторінку у Фейсбуці повідомляв, що перебуває на Курщині. Між тим, поранення зазнав зовсім не там, а під Покровськом, під час виконання бойового завдання. Потім був госпіталь в Умані. До речі, нині тривалість відпустки Олега Луцука залежатиме від того, як загоюватимуться рани та зростатимуться переломи.

У коментарі для ЧЕЛАЙН Олег Луцук сказав, що має проблему з ногою і не тільки.

«Спиці тільки вийматимуть через 60 днів. Там складні переломи. Багато осколків залишилося, близько 20. Це і обстріли, і скиди боєприпасів були…. Зараз он потроху оговтуюсь», – зазначив пан Олег.

Він, до речі, не приховує, що служба важка.

«Коли тобі за 50, а ти бігаєш, стрибаєш, стріляєш, то нелегко…», – пояснив Луцук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ніжинщині триває розмінування лісу (Фото)

Але навіть попри поранення, гончар не забув про своє покликання і справу до душі, бо тягне взяти глину в руки.

«Я ще в Умані в шпиталі спробував ліпити з глини. Взагалі маю бажання створити для військових реабілітаційний центр, таке артмісце, куди можуть приїжджати військові та відновлювати душевний спокій», – розповів він.

Але вдома гончар за роботу з глиною ще не брався.

«Я себе не дуже добре почуваю, щоб почати повноцінно працювати, натомість бажання, звісно, є. І дітвора стольненська вже пише, всі месенджери обірвали, коли будемо зустрічатися. Поки над цим думаю. Вперше планую зустрітись із дітьми наприкінці цього тижня», – повідомив Олег Луцук.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Олег Луцук

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button