Війна

Військові Чернігівщини пройшли курс тактичної медицини

Сьогодні бійці окремих військових підрозділів Чернігівщини завершили курс навчання з тактичної медицини, проведеного інструкторами Львівського Добровольчого Медичного Батальйону. Цього тижня заняття були орієнтовані на комбатантів, які відпрацювали кейси з наданням постраждалому першої медичної допомоги. Юрій Чернявський, один із прибулих інструкторів, розповідає, що батальйон було сформовано здебільшого з добровольців, які у 2015-му році працювали медиками та інструкторами і перебували на бойових позиціях на Сході України.

— Коли почалося повномасштабне вороже вторгнення, всі ми знали, що треба робити. Ми займаємося з військовослужбовцями не тільки на Львівщині, їздимо і по інших областях, наступна зупинка — Сумщина. Курс для комбатантів розрахований на 8 годин, ми також готуємо інструкторів, які у подальшому можуть викладати і поширювати набутий досвід. Зараз особовий склад вмотивований та зацікавлений у навчанні — а це головне, — розповідає Юрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд обмежив виплати з безробіття одним місяцем: після – суспільно корисні роботи

Сергій — боєць одного з військових підрозділів Чернігівщини, який протягом цих днів разом з побратимами опановував нові знання, наголошуючи, що заняття виявилися досить потужними.

— Дуже важливо, що курс побудований не тільки на теорії, кожен кейс підкріплюється практикою — на заняттях ми навіть використовували біологічний матеріал. Хоча у мене є певні знання з цивільної медицини, але у цій справі завжди є чому навчитися, — ділиться своїми враженнями Сергій.

На завершення курсу начальник медичної служби Чернігівського обласного ТЦК та СП вручив інструкторам Львівського Добровольчого Медичного Батальйону почесні грамоти від керівництва обласного територіального центру комплектування, дякуючи за важливий внесок на шляху до перемоги!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button