Війна

Військовий із Чернігівщини, який втратив руку на війні, потребує допомоги

Страшна війна, яка триває в Україні, принесла купу горя, забрала багато життів, скалічила чимало життів і доль. Такою є величезна ціна, яку платить український народ за право вільно жити у своїй державі.

Біда прийшла і в родину Петрових із села Рогізки, що на Чернігівщині. Їхній син Андрій Петров, якому тільки 23 роки, під час виконання бойового завдання отримав тяжке поранення, через що втратив праву руку. 

«Був бій і син зазнав поранення, а евакуації не було. Більше ніж добу він виходив із того страшного пекла сам, не знаючи куди. А коли опинився більш-менш у безпеці, врятувати руку вже не можна було. Бо поранення було дуже важким, також син втратив багато крові. Лікарі навіть казали, що він узагалі дивом залишився живим», – розповідає мама бійця Олена Петрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Обпалені війною долі»: історії людей, що живуть в чернігівському модульному містечку

Нині Андрій Петров перебуває у лікарні.

«Першу операцію йому зробили в Запоріжжі. Другу – в Умані. І сьогодні в нього третя операція. Страшно просто, яка там рана в сина.

Якраз збираюся до Андрія. Речі йому купувала, нам їх перешивали, бо він не може одягнутися, як раніше. Треба було все перешивати. Дуже тяжка ситуація взагалі», – розповідає Олена Петрова.

Зрозуміло, що попереду в Андрія Петрова довге лікування, протезування і реабілітація. А це все дорого коштує. Натомість родина бійця не дуже заможна.

«Ми такі люди, що я ні в кого ніколи б і копійки не взяла б. Але в мене чоловік на групі. У нього хворе серце, йому робили операцію, стент ставили 15 березня. І хто ж думав, що таке горе станеться із моїм сином…

Я відкрила картку, щоб була окремо від моїх коштів. Щоб гроші, які скинуть люди, мали лише призначення на лікування сина. Щоб це були гроші тільки для нього, а не для мене», – зауважила мати бійця.

Родина буде щиро вдячна за будь-яку підтримку. До того ж, війна – це спільне горе нас усіх. Тож не будьмо байдужими. Важлива кожна гривня та маленьких донатів не буває!

Охочим допомогти слід перераховувати кошти на картку Ощадбанку: 4790729959288432

Номер телефону для зв’язку: +380988190947 – Петрова Олена Володимирівна.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button