Війна

Ворог наніс вогневе ураження на кордоні Чернігівщини та Сумщини

Учора, 6 грудня, російські окупаційні війська продовжили обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської області.
Про це повідомляє Північний кордон. Держприкордонслужба.

Ворог наніс вогневе ураження з застосуванням мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Під ворожим вогнем опинилися Краснопільська, Миропільська, Хотінська, Білопільська, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська та Зноб-Новгородська, громади Сумщини й Новгород-Сіверська – Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли прикордоння Чернігівщини і підготовка на білоруських полігонах: дайджест Генштабу

Близько опівдні в прикордонні Новгород-Сіверської громади розірвалася випущена ворогом із району населеного пункту погар міна 120 мм калібру.
Есманьську громаду ворог з району населеного пункту локоть обстрілював двічі: зранку зафіксовано 20 вибухів мін 120 мм калібру та у другій половині дня – 20 вибухів реактивних снарядів.

По прикордонню Шалигинської громади ворог зі сторони населеного пункту стара миколаївка випустив 30 артилерійських снарядів.

Тричі за добу рашисти накривали територію Миропільської громади зі 120-мм мінометів, загалом пролунало понад три з половиною десятки вибухів. Вогонь вівся з російських населених пунктів гуєво та горналь.

У другій половині дня противник із російського населеного пункту єлізаветовка обстріляв територію Хотінської громади зі 122-мм ствольної артилерії та 82-мм, загалом пролунало з пів десятка вибухів від розривів снарядів та майже півтора десятка – від мін.
Згодом російські загарбники обстріляли територію Білопільської громади з мінометів, нараховано півтора десятка прильотів. Вогонь вівся з російського населеного пункту волфінське.

Пізніше русня з російського населеного пункту дроновка накрила територію Краснопільської громади зі ствольної артилерії, пролунало два десятки вибухів від розривів снарядів.
Після опівночі 7 грудня з району населеного пункту зернове русня гатила артснарядами по території Середино-Будської громади – 7 вибухів.

Водночас зафіксовано 12 вибухів артснарядів на території Зноб-Новгородської громади. Вогонь росіяни відкривали з району населеного пункту зноб.

Крім цього, російські окупанти обстріляли територію Золочівської громади Харківської області, що на межі з Сумщиною, з РСЗВ «Град», загалом пролунало з десяток вибухів. Вогонь вівся з російського населеного пункту безимено.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button