Війна

Воїн із Чернігівщини з позивним «Зевс» став до лав ЗСУ у 18 років

«Зевс» – військовослужбовець 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Воїн – родом із Городні, що на Чернігівщині. Щойно «Зевсу» виповнилося 18 років, він без вагань уклав контракт.

Спочатку у 2022 році разом із новоспеченими побратимами обороняв Чернігівщину, нині продовжує службу у лавах Сталевих і виконує бойові завдання у складі механізованого батальйону.

«Я з дитинства хотів служити, пробував вступити до морської піхоти, але за станом здоровʼя не потрапив. Тому пройшов БЗВП (базова загальна військова підготовка. – Ред.) і за кілька днів розпочалося масштабне російське вторгнення. Коли Чернігів обороняли – на той момент я був кулеметником. Спочатку на штурми та зачистки мене не брали через вік, але потім я «напросився» і після цього почали активніше залучати», – розказує військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: молодший сержант Олександр Пчола

Захисник пригадує, що рішення долучитися до лав ЗС України ухвалив без особливих роздумів: «У мене був один шлях – уперед. Якби тоді не уклав контракт, то долучився б після звільнення Городні. У будь-якому випадку пішов би до ЗСУ, такий я за характером. Ми захищаємо свою Батьківщину та у нас є за що боротися!».

Попри завантаженість, чоловік зміг поєднати військову службу та навчання, тож торік завершив бакалаврат і вивчився на викладача трудового навчання й інформатики. Нещодавно вступив на магістратуру.

«Зевс» переконаний, що Перемога – обовʼязково за нами, тож від себе робить усе можливе, аби наблизити її якомога швидше.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button