Війна

Законопроєкт про мобілізацію: Комітет Ради прогнозує значну зміну окремих норм

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич прогнозує суттєві зміни окремих норм законопроєкту про мобілізацію під час його розгляду у парламенті.

Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повістки додому від поліцейських і військова служба для всіх – детальне пояснення, як працюватиме урядовий законопроєкт про мобілізацію

«На всіх засіданнях (де обговорювався законопроєкт — ред.) була робоча атмосфера, були гарячі дискусії, обмін різними аргументами, інколи емоційно. В першу чергу це стосувалося пошуку балансу між конституційними правами громадян та запропонованими у законопроекті заходами для вирішення завдань мобілізації, які ці права обмежують.

Прогнозую, що окремі норми законопроекту зазнають суттєвих змін під час розгляду у парламенті. Ну а фінальне рішення комітету щодо законопроекту плануємо ухвалити у вівторок (9 січня, — ред.)»,- зазначив Завітневич.

За його словами, під час обговорень значна увага приділена аргументам щодо мобілізаційних потреб для поповнення бойових частин, які понесли втрати та тих, які планується розгорнути.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button