Краса та здоров'я

Довгі та об’ємні вії за 2 години – міф чи реальність?

Про розкішні об’ємні та довгі вії мріє кожна жінка.

І от нарешті для цього не треба вишукувати туш, не треба на свята використовувати накладні вії, непокоячись, чи не відклеяться вони посеред святкового вечора.

Тепер можна навідатися до салону краси, витратити дві години часу – і стати володаркою розкішних вій. Але чи так все красиво, як у рекламі цієї процедури? Сьогодні ми спробуємо це з’ясувати.

Методи нарощування вій

Пучковий метод – до вашої натуральної вії фахівець приклеює пучок із 3-5 штучних вій. Такий метод займає значно менше часу, але дає менш натуральний ефект і потребує частіших корекцій.

Японський метод – до кожної натуральної вії за допомогою спеціального клею фахівець приклеює штучну вію, такий метод є найпопулярнішим і більш практичним. Вії, нарощені таким методом, можуть триматися до двох місяців.

Частковий, або неповний метод – фахівець додає вії такої ж довжини, як натуральні, але клеїть їх через дві-три вії. Цей метод рекомендують жінкам, які мають довгі, але рідкі вії.

Також налічується кілька ефектів нарощування вій.

Ефекти нарощування вій

Лисячий ефект – цей ефект досягається завдяки використанню вій трьох довжин, наклеєних за зростанням від внутрішнього до зовнішнього куточка ока. Це робить погляд більш сексуальним і чуттєвим.

Ляльковий ефект – фахівець використовує лише найдовші вії і нарощує їх «японським методом». Такий метод найкраще підійде для святкових днів.

Розріджений ефект – використовують вії різної довжини та нарощують їх у конкретній послідовності водночас підбираючи приблизно однакові відстані. Цей ефект є найменш популярним.

Натуральний ефект – цей ефект також називають «класичним». Використовують вії однакової довжини з натуральними, що дає змогу досягти природного ефекту.

2D-, 3D- і 4D-ефект — такі ефекти підійдуть для сміливих та епатажних дівчат. До кожної натуральної вії приклеюють 2, 3 або 4 штучні вії, відповідно до обраного ефекту.

Щоб дізнатися, який метод та ефект є найпопулярнішим та найпрактичнішим, ми звернулися до відомого чернігівського фахівця у цій сфері Катерини Скиби:

«Найбільш популярним методом нарощування вій серед молоді є «японський метод», він також є і найбільш практичним. Що стосується ефектів, то тут смаки різні, молодь надає перевагу лисячому та ефекту 3D, а старші жінки воліють використовувати натуральний ефект».

«За» та «проти» нарощування вій

ЗА:

— Не треба щодня наносити макіяж на очі.

— Нарощені вії майже не відрізняються від натуральних.

— Можна візуально змінити форму ока.

— Погляд стає більш виразним.

ПРОТИ:

— Щоб нарощені вії довше залишалися гарними, не можна терти очі та вмиватися водою.

— Може порушитися сон через те, що доведеться контролювати положення сну.

— Трапляються випадки гострих захворювань очей, алергія, інфекція.

— Якщо ви носите контактні лінзи, вії прослугують вам короткий період часу.

— Фінансовий аспект. Думка, що нарощування вій дешевше, ніж постійна купівля туші, – помилкова.

—  Якщо ваші вії доволі слабкі, вони можуть не витримати навантаження.

З огляду на всі «за» та «проти», ми проконсультувалися з лікарем-офтальмологом Наталією Коноз: «Так, ніхто не може посперечатися з тим, що здебільшого нарощені вії – це гарно. Але якщо подивитися на цю процедуру як лікар, то штучні вії можуть призвести до інфекції або навіть погіршити ваш зір. Я раджу використовувати штучні вії лише на свята, не довше 7-8 годин, щоб не нашкодити своїм очам».

Ще статті по темі

Back to top button