Краса та здоров'я

Як обдурити лінь і піти на тренування: 7 простих способів

Як повідомляє сайт Gofit, будь-яка людина, яка займалась спортом більше тижня, стикався з ситуаціями, коли походи в зал стають справжньою боротьбою з самим собою. Зазвичай складності починаються через місяць після початку спортивному житті, коли ентузіазму стає менше.

У підсумку, після трудового дня ми легко переконуємо себе, що сьогодні в зал нам йти не слід. Можна, звичайно, довго аналізувати психологічні причини і неусвідомлені дитячі травми, які стоять за цим. Але ми впевнені, що це всього-на-всього лінь, яка є не тільки двигуном прогресу, а й непереборною перешкодою на шляху до спорту. І ось кілька порад, які допоможуть подолати себе і все ж дістатися до клубу.

1. Дозвольте собі десятихвилинний відпочинок. Вибачте за банальність, але проблема може бути в тому, що ви дійсно втомилися. Божевільний робочий графік, кілька ділових зустрічей в різних кінцях міста, десять звітів і безперервні дзвінки від клієнтів. Єдине, чого можна хотіти після такого цікавого дня — можливості нічого не робити протягом п’яти років. Ні про яке спорті не може бути й мови. Не поспішайте рубати з плеча! Відсуньтеся від монітора. Постарайтеся нічого не робити і ні про що не думати. Якщо є можливість, то приляжте. Ви нікому нічого не винні, за вами ніхто не женеться. Дайте собі 10-15 хвилин на відпочинок. Саме стільки часу буде достатньо організму, щоб відновитися, набратися сил, налаштуватися на спорт. Тепер можна і в зал!

2. Головне — настрій! Чим раніше ви привчите себе до думки, що від вечірнього тренування вам не відкрутитися, тим краще. Це називається — настрій. Бажано почати налаштовувати себе вже з ранку. Подумайте про тих вправах, які вам хотілося б зробити. Уявіть, як всі заздрять вашій спортивній фігурі. Подумайте про темпі, про напругу, про приємної втоми після тренування, відчуйте це кожним м’язом. Повторюйте ці вправи по кілька разів на день. Необхідність фізичного навантаження повинна відчуватися на тілесному рівні. Тільки в цьому випадку питання «йти чи не йти на тренування?» Втратить свою актуальність.

3. Бути м’якше з собою. І все ж йти на тренування вам не хочеться. Від думки про тренажерах, надмірно енергійному фітнес-тренера і необхідності викладатися на повну, вам хочеться плакати. Дозвольте собі програму-мінімум. Замість швидкого темпу, знайдіть комфортний для вашого стану темп, замість трьох кілометрів басейну, пропливаючи один. При такій постановці цілей похід в зал не буде здаватися чимось, що вимагає надзусиль. І ось ви вже виходите з роздягальні. Ось уже пропливає кілометр. Чи відчуваєте, що готові проплисти ще один? Так запросто! Ні в чому собі не відмовляйте!

4. Завтра буде точно так само. Чим раніше ви це зрозумієте, тим краще. Ніякого «завтра» не існує. Завтра у вас буде той же начальник, ті ж клієнти, та ж втома. І в наступний понеділок, і на початку наступного місяця теж. Від усвідомлення цього факту стає сумно, але хто говорив, що буде легко? Лінь йти в зал сьогодні, значить, лінь йти в зал і завтра.

5. Працювати в парі. Помічати смітинку в оці «брата свого» набагато простіше, ніж колоду у своєму оці, чи не так? А звинувачувати іншого в бажанні пропустити священний день спорту ще приємніше. Знайдіть собі однодумця, з яким ви будете разом ходити в зал. Домовтеся з ним про щось на кшталт змагання: хто більше пропустить тренувань в місяць, той пригощає устрицями (це не пафос, так ефективніше!). Ще можна домовитися про взаємне контролі — телефонувати кожні три години і нагадувати один одному, що сьогодні у вас запланований похід в зал.

6. Гнучкий графік. І все ж я людина настрою, тому строгі тимчасові графіки мене фрустріруют, заперечите ви. Не проблема! Спеціально для вас клуби придумали систему відвідування з гнучким графіком — можете приходити в будь-який момент, коли вам захочеться. Захотілося піти в зал в обідню перерву? Будь ласка! О п’ятій годині ранку? Взагалі не проблема! Головне, щоб походи були дійсно регулярними і шикувалися в більш-менш ефективну систему.

7. Підкуп. Пообіцяйте собі невелику винагороду за похід в спорт зал. Що завгодно. Любіть солоденьке? Пообіцяйте собі, що відразу після залу, ви дозволите собі з’їсти тірамісу і запити його великий чашкою какао. Не любите какао? Не проблема, тоді великий колою. А ще краще — двома. Чи схоже це на торг з самим собою? Звичайно! Але в жорстокій сутичці з власною лінню всі способи хороші. Хитрість полягає в тому, що після тренування ви будете абсолютно іншою людиною, з яким, чи захочеться поглинати таку кількість цукру.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button