Краса та здоров'я

«Корисні» продукти з шкідливим вмістом

Деякі продукти, які заведено вважати корисними, насправді тільки здаються такими. Виявляється, користь – тільки маска, а під нею ховається прихована загроза для гарного самопочуття.

Які шкідливі корисності можна знайти на своїй кухні? Ми розповімо про найпопулярніші з них.

Вівсяні пластівці

Улюблений багатьма швидкий сніданок – вівсяні пластівці або вівсянка швидкого приготування насправді абсолютно недієтичний продукт. За рахунок перемолу пластівці швидко засвоюються, від чого почуття ситості швидко минає.

До того ж їх глікемічний індекс перевищує норму на 10-20 одиниць, тобто каша провокує різкий стрибок інсуліну в крові, що призводить до набору ваги (глюкоза виводиться з крові в жирову тканину) і діабету.

Молочка з 0% жирності
Молочні продукти з вмістом жиру 0% багато хто вважає кориснішими за інші. Однак у процесі знежирення з молочної продукції видаляються вітаміни, які потрібні організму для правильного засвоєння білка і кальцію.

Тому в процесі засвоєння організм починає витрачати свої резервні запаси, що призводить до авітамінозу (проявляється лущенням шкіри, розладом шлунка, слабкістю і т.д.).

Сік на сніданок
Багато хто сприймає звичку пити фреші на сніданок (а то й натще) корисною і свято дотримується її щоранку. Однак у всіх фруктових і більшості овочевих соках міститься багато кислот. Випитий натще сік подразнює слизову шлунка, що з часом призведе до її запалення – гастриту.

Фрукти з сиром
Цей десерт апріорі вважається корисним і шанованим навіть серед професійних спортсменів. Однак поєднання молочного білка і вуглеводів ускладнює травлення – перші перетравлюються в шлунку, другі – ще в роті слиною, й обидва процеси не можуть відбуватися одночасно. Звідси важкість у шлунку, метеоризм і печія. Фрукти треба їсти окремо від основної їжі за 40 хвилин до їжі або через 2 години після.

Хлібці
Цей продукт, на відміну від борошняного хліба, здається більш легким для засвоєння і менш калорійним. Тому ним намагаються замінити хліб. Водночас глікемічний індекс цього продукту становить аж 94 одиниці, і він також, як і експрес-вівсянка, провокує стрибок інсуліну, зростання жирової тканини та розвиток діабету.

Джерело: medic.ua

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button