Краса та здоров'я

Чи стала «карантинна» весна сплеском алергічних захворювань

Весна – це квітування рослин, а отже підґрунтя до алергій. Як переживають нинішню весну алергіки, ЧЕline поцікавився в Олени Ільченко, алерголога вищої категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19 та сезонна алергія: як відрізнити

«Алергічна захворюваність вельми поширена, і це не лише сезонні алергічні реакції. Це такі серйозні захворювання, як бронхіальна астма, алергічна кропивниця, алергічний риносинусит тощо. Це практично цілорічні хворобливі стани. Впливають на прояв цих хвороб такі алергени, як пил, кліщі домашнього пилу, медикаменти, харчові алергени тощо. Сезонні ж алергії пов`язані з пилком і спорами грибів», — пояснює Олена Ільченко.

Вільха, ліщина, береза, пізніше тополя… Пилок цих дерев, за словами алерголога, є найбільшим алергеном через свою летучість. Пилок плодових дерев не такий небезпечний, через слабку летучість (не розноситься на далекі відстані), тобто він просто не добирається до алергіків.

«Загалом весною звертається по допомогу, мабуть, більше людей. Цього ж року про це сказати не можна через карантин. Багато людей, які вже зверталися до алерголога, користуються торішніми алгоритмами, як справлятися з проблемою», — зазначила медик.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button