Краса та здоров'я

Продукти та напої для міцного імунітету

Щоб уберегти себе і свою сім’ю від вірусних інфекцій, треба регулярно провітрювати приміщення, гартуватися, висипатися та займатися фізкультурою. Крім того, додайте до свого раціону продукти, які наситять ваш організм корисними вітамінами та мінералами, а також зміцнять здоров’я та імунітет.

Тож для зміцнення імунітету варто вживати такі продукти і напої.

  1. Трав’яні чаї. Дуже корисні для підвищення імунітету «народні», відомі нам ще з дитинства відвари та чаї з листя смородини та малини, ягід калини, квіток ромашки. Не забудьте і про імбирний чай: імбир має антиоксидантну та протизапальну властивість.
  1. Мед, особливо «в парі» з лимоном підсилює захисні властивості організму, але його не можна додавати в дуже гарячий чай, бо це руйнує деякі корисні біологічно активні речовини.
  1. «Живі» кисломолочні продукти: в них досить багато корисних для кишкового тракту біфідобактерій, які до того ж підсилюють імунітет.
  1. Цільнозернові каші. Такі каші містять багато вітамінів, мікроелементів і клітковини, що поліпшує не тільки перистальтику кишечника, а й опірність організму вірусам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстарішій амбулаторії на Семенівщині 110 років

  1. Фрукти і овочі, що у величезній кількості містять вітаміни, мінерали, клітковину та антиоксиданти. Лідерами в боротьбі із застудними захворюваннями є цитрусові – завдяки великому вмісту вітаміну С.
  1. Квашена капуста. Звичний нам салат із квашеної капусти з цибулею та олією – це просто зосередження корисних речовин, особливо вітаміну С.
  1. Часник. Учені з’ясували, що в часнику міститься природний антибіотик аліцин, здатний запобігти ускладненням після гострих респіраторних інфекцій. Одного невеликого зубчика часнику на день вистачить для профілактики застудних і вірусних інфекцій.
  1. Яловичина допомагає організму справлятися з хворобами завдяки вмісту в ній протеїнів, селену, цинку і заліза.
  1. Курячий бульйон. У курячому бульйоні є практично весь набір амінокислот, здатних блокувати запальні процеси в організмі. Також він має загальнозміцнювальну дію, тому ви швидше відновитеся після хвороби.
  1. Продукти, що містять вітамін D: лосось, скумбрія, сардини, молоко та рослинні олії (лляна, соняшникова, гарбузова). Вчені стверджують, що будь-який грип можна вилікувати за допомогою цього «сонячного» вітаміну.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button