Краса та здоров'я

Целюліт — як вбити прихованого ворога?

У жіночому оточенні одна з найпоширеніших тем для розмов – як позбутися целюліту.

Від нього не застрахована жодна жінка, хоч би якою стрункою вона була і хоч би якою ідеальною вагою вона могла похвалитися – целюліт завжди може виникнути.

І щойно ми бачимо на своєму тілі так звану апельсинову кірку, перше, що робимо – згадуємо рекламу про чудесні засоби, які начебто за два-три тижні використання допоможуть нам позбутись цієї проблеми… Біжимо до магазину, сподіваючись на диво,але…

Почнімо з того, що таке целюліт?

Целюліт – це структурні зміни в підшкірно-жировому шарі, що призводять до порушення мікроциркуляції та лімфатичного відтоку. Тобто, іншими словами, це – підшкірне захворювання.

Целюліт виникає при неправильному харчуванні, при гормональних порушення, також це може бути просто спадковістю на генетичному рівні.

Косметологи клінічно виділяють кілька етапів розвитку целюліту:

Перша стадія – так званий м’який целюліт. Цей етап без спеціального обладнання і не помітити.

Друга стадія – при натиску на шкірі залишаються сліди-вм’ятини (шкіра втрачає еластичність).

Третя стадія – поверхня шкіри стає схожою на апельсинову кірку, без механічного впливу. Ця стадія часто кваліфікується, як жорсткий целюліт.

Є й четверта стадія, що обумовлена значним погіршенням зовнішнього стану шкіри, порівняно з другою і третьою стадіями.

Тож можна зробити висновок, що запускати целюліт у жодному разі не можна, адже це не тільки візуальний дискомфорт, а й порушення роботи нашої кровоносної системи.

Чи справді допоможе антицелюлітний засіб від виробників косметики?

Звісно, ні! Цей міф вигадали косметичні фірми, щоб підняти продажі своєї продукції. Використовуючи лише косметичні засоби, сподіваючись на чарівне позбавлення від целюліту, ви згаєте час і витратите кошти, але не вирішите проблеми. Стан шкіри, безперечно, покращиться, завдяки сильному зволоженню, але проблема целюліту залишиться.

То що ж робити, якщо проблема «апельсинової кірки» зачепила й вас?

Спершу упорядкуйте своє харчування, додайте до свого раціону вітаміни (фрукти та овочі з високим вмістом вітаміну С), білок (м’ясо, яйця, сир та рибу). Зменште споживання солі, цукру та спецій хімічного складу, замість хліба споживайте клітковину (її можна купити в аптеці). Пийте більше чистої води.

Відвідайте косметолога для визначення стадії розвитку целюліту.

Раз на півроку відвідуйте масажиста для механічного впливу на целюліт, це допоможе не лише візуально зменшити його прояви, а й сприятиме його знищенню загалом.

Також можна використовувати мед для самостійного масажування проблемних зон.

Добре зволожуйте уражені ділянки шкіри. Це можна зробити як готовими засобами, так і звичайною оливковою олією.

Дуже корисними будуть фізичні навантаження – танці, аеробіка, заняття на тренажерах тощо. Адже целюліт – це захворювання жирової тканини, при її зменшенні та заміщенні м’язами целюліт буде менш помітним!

І пам’ятайте: від целюліту неможливо позбутися раз і назавжди. Ми можемо спостерігати лише за тим, щоб целюліт був практично непомітний, але для цього необхідні терпіння, завзятість і дисципліна.

Будьте чарівними!

Ще статті по темі

Back to top button