Краса та здоров'я

У територіальному центрі створено новий клуб

Здоров’я – один із найвагоміших чинників людського життя. З огляду на останні події в усьому світі, пов’язані з пандемією, це питання є надзвичайно актуальним. Особливо гостро воно постає в похилому віці. Організм людини вичерпує свій активний ресурс, тіло старішає, зношується, руйнується під впливом зовнішніх чинників і внаслідок недбалого ставлення господаря. Цей процес зветься старіння, і він неминучий для кожного. Питання лише в тому, якою буде старість: активною чи пасивною, енергійною чи бездіяльною , здоровою чи хворобливою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівській поліклініці працює Школа здоров’я

Роздуми на цю тему спонукали директора територіального центру соціального обслуговування Коропської селищної ради Олександра Лаврика ініціювати заснування нового клубу за уподобаннями, який пропагував би здоровий спосіб життя, допомагав покращити чи підтримати фізичну форму людей похилого віку, забезпечив здорове й активне дозвілля, а як наслідок – довголіття. Отак і виникла назва гурту людей, які докладають фізичних зусиль, аби продовжити свій вік: «Довголіття».

Учасники клубу освоюють комплекс оздоровчих вправ: роблять дихальну гімнастику, крокують спортивною ходою, залюбки виконують асани йоги, крутять обруч, розробляють суглоби, приводять у тонус м’язи. Не все виходить ідеально, деякі вправи даються з напруженням, деякі взагалі не вдаються, але заняття тільки нещодавно розпочалися і мають величезний потенціал.

501d5c4233ee2856b2ed14b97d748908

Приємно дивитись, як старанно учасники виконують  вправи, як намагаються точно повторити ту чи іншу асану, як уважно  дослухаються до порад тренера. Всі вони не мають протипоказань від сімейного лікаря щодо подібних занять, а під час тренування постійно присутня медична сестра. Немає сумніву, що з таким натхненням члени клубу невдовзі досягнуть великих успіхів і почуватимуться бадьорими та гнучкими.

Власним прикладом ці жінки викликають повагу та захоплення серед прийдешнього покоління.

Інформація територіального центру соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) Коропської селищної ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button