Краса та здоров'я

Як у спеку швидко охолодити оселю?

Із кожним днем сонце пече чимраз шаленіше, повітря гаряче і ніби позбавлене кисню, воно проникає через відкриті вікна і задуха наповнює кожен кут вашої квартири.

Що ж залишається робити людям, які знемагають від спеки?

Пробувати на практиці народні методи з охолодження приміщень, які, попри свою простоту, насправді виявляються дієвими.

1. У тому, що в квартирі жарко, винні прямі сонячні промені, які проникають у приміщення з вікон. Та й фасади будівель також прогріваються на сонці, що робить температуру в квартирах ще вищою. Тож якщо ви весь день на роботі і не хочете повертатися ввечері до парної, подбайте про оптимальну температуру житла завчасно. Закрийте вікна і зашторте їх щільними білими лляними шторами.

2. Ефективний, хоч і трохи витратний за часом спосіб охолодження приміщення – класичне вологе прибирання. Також для прохолоди в квартирі можна злегка намочити тюль і штори або розвісити на спинки стільців і на двері мокрі рушники.

3. Тонування вікон захисною плівкою перешкоджає проникненню сонячних променів. Залежно від ваших смакових уподобань, можна вибрати будь-який відтінок тонування – від синього до жовтого.

4. Можна взятися за охолодження приміщення більш ґрунтовно і виготовити саморобний кондиціонер. Для цього необхідно заморозити воду в пластикових пляшках і поставити їх на піднос перед вентилятором. За допомогою вентилятора можна створити не тільки вітерець, але й легкий бриз. Для цього треба поставити перед лопатями вентилятора пляшку з льодом або повісити на захисну решітку мокру тканину.

5. Щоб охолодити ліжко для комфортного сну, за півгодини до відпочинку треба покласти на подушку та простирадло пляшки з крижаною водою. Перед сном пляшки слід прибрати й можна ніжитися в комфортному ліжку.

Джерело: Українська газета

Ще статті по темі

Back to top button