Краса та здоров'я

За життя чернігівських онкохворих боротимуться столичні лікарі

Відтепер Чернігівський онкодиспансер є кафедрою Національної медичної академії післядипломної освіти (НМАПО) ім. П.Л. Шупика

Сьогодні, 21 листопада, підписано угоду про співпрацю між НМАПО ім. П. Л. Шупика та ЧООДом.

Як пояснив головний лікар онкодиспансеру Валерій Зуб, досягнуто домовленості щодо розташування кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО на базі онкологічного диспансеру і складено угоду про співпрацю.

– Такий медичний проект – це суттєвий крок уперед, адже відтепер пацієнтові не треба їхати до Києва. У межах співпраці найкращі фахівці академії виборюватимуть здоров’я пацієнтів Чернігівщини та передаватимуть свій потужний досвід хірургам онкодиспансеру. Зокрема йдеться про лапароскопічні оперативні втручання, – пояснив очільник онкологічного закладу.

Наразі в онкодиспансері створені всі належні умови для проведення консультативної, лікувально-профілактичної, навчально-виховної та науково-дослідницької роботи співробітниками кафедри спільно з лікарями онкодиспансеру. Окремий акцент – на укомплектуванні операційних лапароскопічним обладнанням.

Представники медичної академії оперуватимуть щопонеділка. До Чернігова приїздитимуть такі відомі хірурги медичної академії, як Микола Крестянов і Віктор Лисенко.

Ще статті по темі

Back to top button