Краса та здоров'я

«Здай кров – врятуй життя»: в Україні триває акція зі здачі крові для постраждалих у ДТП

У межах Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху по всій Україні на підтримку тих, хто постраждав у ДТП, небайдужі здають кров. Благодійна акція «Здай кров – врятуй життя» відбувається 14-20 листопада за ініціативи міжнародного благодійного фонду «Допомогти постраждалим внаслідок ДТП» і за сприяння МОЗ України. Про це повідомляють у Ніжинській міськраді.

Вона має на меті допомогти медикам зібрати кров, яка стане в нагоді потерпілим у ДТП, а головне – привернути увагу суспільства до проблеми травматизму в дорожньо-транспортних пригодах, високої смертності через втрату крові, браку донорської крові в Україні.

Здача крові в межах акції «Здай кров – врятуй життя» цього тижня триває і в інших центрах переливання крові по всій країні. Взяти участь у ній може кожен небайдужий за відсутності медичних протипоказань і з дотриманням усіх заходів безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліцейські організували та провели акцію з донорства крові

Київська міжрегіональна філія ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України закликає до донорства крові не лише в межах акції, а й поза ними. За статистикою, лише 10-15% людей можуть здавати кров як такі, що не мають серйозних протипоказань. А донорів, які готові це робити, на жаль, ще менше. Попри це, потреба в крові різних груп і її компонентах є постійною, іноді критичною.

«Ми приймаємо донорів із понеділка по четвер з 8:30 до 11:00, Ніжинське відділення трансфузіології КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М. Галицького» чекає на вас!», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button