Люди

Люди: Йога як спосіб життя для Вікторії Шекун

Сьогодні в рубриці «Люди» ми познайомимо вас з чернігівкою – тендітною й сонячною дівчиною Вікторією Шекун. Жартуючи вона каже, що любить каву «М’ята» і терпіти не може гучну музику після 23.00 у сусідів.

А тепер познайомимо вас ближче з кандидатом історичних наук та інструктором із йоги.

Вікторія працювала фахівцем у відділі міжнародних зв’язків у Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Уже 7-й рік практикує йогу, п’ять із них – як інструктор. Каже, що йога – це вже її спосіб життя.

«Йога через тіло вчить мене бути сильною, легкою, гнучкою, усвідомленою у будь-яких життєвих ситуаціях. Через асани та дихальні практики я спілкуюся зі своїм тілом як на фізичному, так і на духовному рівнях», – пояснює Вікторія.

Найбільше наша героїня любить спостерігати за розвитком та успіхами своїх учнів. У вільний час плете з бісеру та вирощує чайні гриби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Люди»: смак активного життя і мрії про перемогу Софії Тебенко зі Сновська

Зараз ми любимо згадувати про життя до війни, тому й поцікавилися, що розкаже Вікторія про мирний час.

«Моє життя до війни було спокійним і насиченим. Планувала переїхати до столиці, але… Зараз дуже сумую за друзями та знайомими», – говорить із сумом Вікторія Шекун.

Для кожного українця 24 лютого поділило життя на «до» та «після».

Наша героїня згадує його так: «24 лютого прокинулася від дзвінка знайомої. Одразу зібралася з мамою до магазинів та аптек. Було тривожно всередині, не знали, що робити. Але доводилося долати паніку».

На 4-й день у Вікторії удома вибило шибки, але вони все одно залишалися в Чернігові, бо сподівалися, що все закінчиться дуже швидко.

«Чекали… Потім зрозуміли, що треба виїжджати. Вдалося це тільки 14 березня. Далі три місяці жили в Німеччині. З притулком та оформленням допомогли родичі, які на той час жили там. Але залишатися за кордоном не планували. Бо тут нас чекала наша країна та наші рідні. Тому і повернулися», – зазначає йогиня.

Як і кожен в Україні, Вікторія вірить у Перемогу.

«Я дуже вірю в Перемогу, бо правда на нашій стороні. У майбутньому бачу нашу країну розвиненою та відбудованою. Обов’язково житимемо ще краще!», – стверджує дівчина.

Спілкувалася Наталія Солодовник

Ще статті по темі

Back to top button