Люди

«Люди»: смак активного життя і мрії про перемогу Софії Тебенко зі Сновська

Рубрика «Люди»

Із підліткового віку вона самостійно заробляє на життя власними кондитерськими здібностями. Ця активна талановита дівчина зі Сновська вважає, що кухар – це не просто професія, це своєрідне мистецтво і покликання. Про мрії, молодіжний рух та амбітний життєвий вектор 18-річної Софії Тебенко – далі в рубриці «Люди».

Отже, давайте знайомитися ближче.

«Найбільше зараз мрію почути таке просте, але таке довгоочікуване слово – «ПЕРЕМОГА».

«Мене звати Софія. Я народилася і проживаю в чарівному місті Сновськ разом із батьками та меншою сестричкою Веронікою. Після закінчення 9 класу Сновської ЗОШ №1 пішла навчатися в Сновське вище професійне училище лісового господарства. Зараз я навчаюся там на третьому курсі за спеціальністю «кухар-кондитер». Далі планую продовжувати свою діяльність у цій сфері.

Ще змалечку мене зацікавила саме ця професія, оскільки тривалий час моя мама готувала десерти на замовлення. Тому це мене надихнуло докладніше пізнати цю стихію.

Люблю готувати різні нові страви, вивчаю нові технології приготування їжі, навчаюся онлайн на різних кулінарних курсах. Дуже прискіпливо ставлюся до своїх страв, тому завжди щось вдосконалюю.

Для мене кухар – це не професія, це покликання!

Беру активну участь у житті свого навчального закладу. Два роки тому мене обрали президентом нашого училища та першим заступником голови обласної ради учнівського самоврядування.

В умовах карантину ми постійно організовували обласні та всеукраїнські конференції на онлайн-платформах. Наше студентське самоврядування займається волонтерством і дбає про довкілля.

Також входжу до складу молодіжної ради Сновська. Це команда активних цілеспрямованих і креативних людей. Тут я знайшла друзів і однодумців. Завдяки молодіжній раді я навіть стала більш впевненою в собі. Тут реально неймовірно позитивні емоції. Це команда мрії. Сновська активна молодь (САМ) – це люди, працювати з якими – саме задоволення.

Вважаю, що потрібно якомога більше активних людей залучати до молодіжного руху, адже це наше майбутнє.

Ідей для розвитку молодіжного руху дуже багато. Хочу порадити своїм одноліткам – обов’язково долучайтеся, генеруйте і реалізуйте свої ідеї.

Із 15 років я намагаюся заробляти гроші самостійно. Підпрацьовувала офіціантом і кухарем у кафе нашого міста. Нині також продовжую співпрацювати з цим закладом.

Мені дуже подобається те, чим я займаюся, адже коли робота «в кайф», то працюється значно легше. Певним чином я почуваюся в роботі щасливою людиною.

Загалом поняття «щастя» кожен розуміє по-своєму, але зараз, мабуть, для всіх щастя – це жити під мирним небом. Коли ти прокидаєшся не під гул сирен, коли твої рідні і знайомі перебувають у безпеці, коли ти впевнений, що в тебе і твоєї країни буде світле майбутнє.

Дуже люблю мандрувати. Була в Польщі, Австрії, Чехії та Угорщині. В Україні побувала в Одесі, Чернігові, Києві та Львові. Найбільше мені сподобалося в Одесі. Одного разу, коли я відпочивала там із сім’єю, то зустріла фіналіста телевізійного проєкту «МайстерШеф» Олександра Швеця. Спілкування з ним мене ще більше надихнуло займатися улюбленою справою. Мені тоді було лише 14 років.

Загалом дуже подобається подорожувати та відвідувати нові місця. Коли закінчиться війна, а вона обов’язково закінчиться нашою Перемогою, я буду подорожувати і вивчати різні звичаї та кухні світу.

Нині також активно цікавлюся новинами. Кожну хвилину потрібно бути в курсі подій у країні та світі. Здебільшого інформацію черпаю з інтернету – з перевірених джерел. Та найбільше зараз мрію прочитати і почути таке просте, але таке довгоочікуване слово – ПЕРЕМОГА!

Спілкувався Павло Солодовник

Ще статті по темі

Back to top button