Люди

Люди: історія динамічного життя чернігівця Артема Пунтуса

Політичні школи, блогерство, громадський рух, велотуризм, гра на гітарі, військова служба, будівництво, капоейра, різноманітні тренінги, робота за кордоном і цілий спектр інших напрямів. Усе це, попри свій молодий вік, уже має у своєму арсеналі чернігівець Артем Пунтус. Про нього і йтиметься сьогодні в рубриці «Люди».

Отже, давайте знайомитися.

«Мені 26 років. Народився в місті Чернігові. Закінчив школу № 30 і будівельний ліцей. Потім була служба в Десні, 169-й навчальний центр. Потім перевели служити в Хмельницьку область – у село Цвітоха. Після армії працював у будівельній фірмі «Вертикаль». Там навчився висотних робіт. Після роботи на цій фірмі мав приватні замовлення. Паралельно проходив політичні школи та різноманітні тренінги. Нині я помічник депутата Деснянської районної в місті Чернігові ради. Окрім того, зараз разом із дівчиною працюємо в Польщі. Роботи і занять вистачає», – розповідає Артем Пунтус.37194753_817480651793140_857127493478383616_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: чернігівка відверто про популярність в Instagram і навчання в Польщі

У вільний час Артем займається активним відпочинком – велосипедний і піший туризм. Також він активний блогер в інтернеті, створив і адмініструє кілька спільнот.

«Пробував себе також у капоейрі, але через брак часу, а іноді навіть і сил, змушений був це заняття відкласти», – зізнається Артем.

Мабуть, як і в кожного з нас, у Артема Пунтуса було чимало курйозних історій у житті. Одну з них він розказав нам.

«Це було в 2015 році. Після вечірнього тренування вранці я звернувся до травмпункту через біль у нозі. Після рентгену за знімками в мене діагностували перелом кістки стопи. Одразу ж загіпсували ногу. Сказали через 10 днів прийти до лікарні. Відходив 10 днів на милицях і прийшов до лікарні. І тут… Уже інший лікар переглянув уважно знімок і сказав, що насправді перелому немає. Встань і йди! Дійсно. Зняли гіпс, я пройшовся по кабінету – немає болю. Треба вертатися додому (вже без гіпсу), а в мене один тільки кросівок і милиці. На таксі грошей не було. Вирішив їхати маршруткою. Але ж не босоніж. Зробив серйозне обличчя, заплигнув на милиці, підтиснув ногу і заліз у маршрутку. Там мені навіть місцем поступилися. Я довго відмовлявся, але наполягли. На цьому історія не завершується. Коли я заходив до свого під’їзду на милицях, то там на лавочці сиділи бабусі. Через 20 хвилин я вже вийшов без милиць. Навіть не кульгаючи. Бачили би ви їхні обличчя», – пригадує Артем.

На запитання «У чому сенс життя» Артем Пунтус відповідає по-філософськи.

«Сенс життя – знайти сенс життя, а для цього треба випробувати себе в багатьох сферах життєдіяльності. Що загалом логічно», – відповідає чоловік.

«Мрію про те, щоб люди навчилися аналізувати інформацію через ЗМІ. Мрію, щоб мільйонам людей не доводилося виїжджати за кордон на постійне місце проживання чи на заробітки. Мрію про достойні заробітки для всіх українців. А собі мрію про власний будинок за містом біля лісу та річки з невеличким господарством і фруктовим садом», – ділиться своїми мріями Артем.

Що стосується фільмів, то улюблених стрічок у Артема немає. Хоча кілька фільмів усе ж таки виокремив: «Парфумер», «300 спартанців», «Престиж» і стрічки з Джимом Керрі. Він слухає пісні Сергія Михалка, гурти «Скрябін», «Aerosmith», «Кино», «Ария», «Король и шут».

«Багато пісень подобаються з нахилом до року. Я і сам люблю щось зіграти на гітарі. До речі, в 16 років ми займалися своїм рок-ансамблем у Палаці дітей та юнацтва», – пригадує чернігівець.37175680_817480618459810_9029734385502388224_n

Артем – оптиміст і, попри все, рухається тільки вперед. Й іншим бажає не вішати носа в будь-якій ситуації.

«Кращий засіб від депресії – піший похід із хорошою компанією в гори з наметом днів на п’ять. Це повна зміна місця існування та темпу життя. Шукайте нових людей, нові знайомства. Не все так погано, як багатьом здається. Вже є суттєві зміни на краще. Якби ще кожен ставився до інших так, як хотів би, щоб до нього ставилися – ми переплюнули би будь-яку європейську країну. Адже сила народу – це страшна річ. Наша повна міць – бути єдиними. А щоб бути єдиними, треба почати з маленьких кроків – бути ввічливими одне до одного та допомагати іншим. Одна крапля води – це ніщо, а багато крапель формують моря і океани. Руйнуйте свою уявну стінку, збудовану вами ж у своїй голові», – радить Артем Пунтус.

Дійсно, починайте змінювати світ із себе!

Ще статті по темі

Back to top button