Люди

Нескорена молодь прикордоння і віра в перемогу: стиль активного життя Анастасії Камко

Рубрика «Люди»

У свої 15 років ця юна дівчина з північного прикордоння Чернігівщини має чітке усвідомлення нашої надскладної реальності. А реальність жахлива… Війна, сльози і розпач, горе втрат і лють несправедливості. Але в той же час – непереможний потік сили, жага до перемоги, бажання допомагати, бути корисним і наближати перемогу. Кожен на своєму рівні.

Навіть коли тобі 15 років, ти можеш робити колосально важливі і корисні речі. Яскравий приклад – Анастасія Камко зі Сновська.

«Найбільше пишаюся тим, що народилася в Україні і горда від того, що я українка».

Анастасія Камко

«Мене звати Анастасія, мені 15 років. Я проживаю у мальовничому північному місті Сновськ разом з батьками та молодшими братами. Навчаюся у 9 класі Сновського ліцею №1. Вже понад два роки я беру активну участь у житті свого ліцею.

Найбільше пишаюся тим, що народилася в Україні і горда від того, що я українка.

Сновськ – це моє рідне місто. Це місто для душі, воно дуже тихе та спокійне. Тут кожна локація дихає гармонією і випромінює щось неймовірно приємне. В Сновську для мене все чудове та найпрекрасніше. В той же час тут є чимало проблем, про які кожен з нас знає і кожен на своєму рівні намагається вирішити.

В мене велика дружня родина.

Родина – це найголовніше у світі. Мене виховують найкращі у всесвіті батьки, яких я безкінечно кохаю та вдячна їм за все. З ними я реально по-справжньому щаслива.

Стосовно мого хобі, то це танці. Займалася танцями у місцевому відомому колективі «Ягідки» протягом 10 років.

Мені дуже подобається танцювати. Дуже вдячна своїм вчителям-хореографам, вони дійсно багато чому навчили. З щемом в серці пригадую ті прекрасні моменти виступів, підготовки, тренувань. Недарма кажуть, життя – то рух. Щасливі часи і надійна команда… Загалом танцювальне життя – це неймовірні спогади про неймовірні моменти.

Також дуже люблю подорожувати. Поки, на жаль, за кордоном не була. Але вдалося відвідати багато регіонів нашої прекрасної України. Мені дуже подобається столиця місто Київ.

Київ заворожує своєю красою. В ньому є багато гарних районів. Особисто я полюбляю «Хрещатик». Також вдалося побувати у Криму якраз перед окупацією півострова. Тоді я отримала багато неперевершених емоцій і тепер маю дуже багато спогадів. Щиро вірю, що вже зовсім скоро я знову поїду в наш рідний український Крим.

Вже рік входжу до складу Сновської молодіжної ради. Це команда активних, креативних та позитивних людей. Саме тут я знайшла багато однодумців і друзів. Кожна наша зустріч заряджена позитивом. Саме ці люди стали моєю другою родиною. Сновська активна молодь – це той унікальний випадок, коли від праці отримуєш колосальне задоволення.

З кожним роком наша молодіжна родина зростає. До речі, активній молоді Сновщини раджу долучатися до нашої команди. В нас ти можеш поділитися своїми ідеями та знайти багато нових друзів.

Війна змінила мене як і багатьох моїх однолітків.

Ми зрозуміли, що життя – це неоціненний скарб.

Життя може обірватися зненацька, коли на твоє подвір’я прилітає снаряд, або ворожа ракета. Чи коли чужинська нога ступає на твою землю…

І тому ми не маємо права марнувати дорогоцінний час. Ми повинні, чим можемо, допомагати нашій країні. Тому з початку повномасштабного вторгнення як учасник молодіжної ради я почала допомагати ВПО та ЗСУ. Також ми чітко усвідомили, що були дуже щасливими, коли могли вільно спілкуватися один з одним, ходити до навчальних закладів, а не навчатися вдома «від тривоги до тривоги» за допомогою комп’ютера чи телефону.

Ми могли безтурботно проводити свій вільний час.

Але попри все зараз ми маємо сильну віру в нашу перемогу.

Ми віримо в те, що настане мир на всій планеті, що не будуть гинути діти, що кожна родина буде разом, що всі ми будемо щасливі та вільні.

Ми – творці нашої новітньої історії, мужності і незламності країни.

Моєю головною мрією є ПЕРЕМОГА над ворогом.

Зараз просто хочеться прокинутися не від сирени, а від слів «МИ ПЕРЕМОГЛИ!»

Спілкувався Павло Солодовник

Ще статті по темі

Back to top button