Війна (Відео)

Диверсанти поряд – Національна поліція закликає бути пильними (Відео)

Попри відсутність активних бойових дій у Чернігові, ворог не полишає надій завдати удару. Щодня рашисти обстрілюють прикордоння та ведуть повітряну розвідку. Також продовжують в області діяти диверсійно-розвідувальні групи. Днями в Чернігові затримали підозрілого чоловіка, який фотографував об’єкт інфраструктури. Тож поліція нагадує: війна не закінчилася, тому мешканцям треба бути пильними.

«Якщо ви помітили підозрілу особу, яка здійснює фото- чи відеофіксацію об’єктів критичної інфраструктури або закладів у місті, поводиться підозріло, то варто негайно звернутися до поліції. За можливості повідомити правоохоронцям прикмети цієї особи – у що вона була вдягнена, яка вона на вигляд і якого приблизно віку. Що швидше ви зможете звернутися по допомогу правоохоронців, то швидше вони зможуть відреагувати та приїхати на місце і розібратися в цій ситуації»,- Наталія Слабеняк, речниця Національної поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Чернігівщиною ворог тримає окремі підрозділи і зберігається загроза ракетних обстрілів

Правоохоронці повідомляють: окрім підозрілих осіб, мешканцям слід пильнувати і залишені без нагляду підозрілі пакунки.

«Якщо ви побачили предмет, який видається вам підозрілим, або предмет, що схожий на вибуховий пристрій, то не слід наближатися до нього, а, навпаки, краще відійти на безпечну відстань і зателефонувати до поліції. На місце прибудуть піротехніки або вибухотехніки, вони обстежать пакунок або цей предмет, і якщо він дійсно може становити якусь небезпеку, то вони в безпечний спосіб знешкодять»,- Наталія Слабеняк, речниця Національної поліції Чернігівської області.

Також поліція нагадує про заборону фільмувати та публікувати інформацію про наслідки обстрілів військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури. Бо таким чином люди можуть стати коригувальниками вогню для ворога. Тож будьте свідомими та відповідальними, від вашої уваги залежить безпека всіх мешканців нашого міста й області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button