Війна (Відео)Культура

Чернігівський режисер відзняв дебютний фільм «Потєрь нєт» (Відео)

Це кадри з короткометражного фільму «Потєрь нєт» від українського режисера та сценариста Андрія Вакуліка, що добре показують суть російської армії у ставленні до своїх людей, на відміну від української, в якій рятують і бережуть життя кожного воїна. Проєкт втілили в життя в Чернігові, а команда, яка працювала над фільмом, – також наші земляки.

«Ще до початку повномасштабного вторгнення у мене з командою був проєкт, це був повний метр, фільм «Холодний дзвінок», на бізнес-тематику. Але потім, коли вже відбулися воєнні дії, звісно, всі плани нам довелося призупинити на деякий час. І прийшла ідея зняти щось більш актуальне, щоб якось підтримати українців у ці скрутні часи»,- Андрій Вакулік, режисер та автор сценарію.

Спочатку Андрій Вакулік хотів відзняти щось не тему виживання Чернігова в блокаді, бо й сам пережив усе це. Але коли послухав уривки перемовин російських військових, які оприлюднювала розвідка, то на думку спала ідея саме військової тематики.

«Бюджет і фінансування – це мої власні кошти. Ще до повномасштабного вторгнення я починав робити ремонт у квартирі, гроші були відкладені. Але з початком воєнних дій ремонт довелося призупинити, то й більша частина коштів пішла на реалізацію. Також допомагав Ігор Демченко, це мій друг та колишній однокласник, допомагав нам із Києва. Це Юрій Можарівський, який був співпродюсером проєкту і він, до речі, грав російського лейтенанта у фільмі. І також допомогла київська компанія CRM+»,- Андрій Вакулік, режисер та автор сценарію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вимкнути фантомну сирену: поради психолога (Відео)

Усього було шість локацій для зйомок, а узгодження на зйомку проводили з обласною військовою адміністрацією. Оператором фільму став Сергій Ломоса, також із Чернігова. Готовий фільм вклався у 17 хвилин, проте і у команди, і у глядачів є бажання продовжити його.

«Звісно, було б значно крутіше відзняти повний метр, і багато людей писали, що хочуть продовження, але це вже питання фінансів. Коли ми знайдемо інвесторів і кошти, звісно, знімемо повний метр»,- Андрій Вакулік, режисер та автор сценарію.

Фільм можна переглянути на сервісі YouTube, проте найближчим часом його планують показати і на великому екрані. А також режисер мріє все ж таки втілити в життя проєкт, який планувався до повномасштабного вторгнення. 

«Зараз у перспективі ми зніматимемо тізер, також на військову тематику, але це буде вже містичний трилер, нетиповий і незвичайний. І також давно вже готувалися до проєкту «Холодний дзвінок», тому все ж таки хочемо його відзняти»,- Андрій Вакулік, режисер та автор сценарію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button