Війна (Відео)

«На Майдані я зрозумів, що разом ми можемо змінити багато»: історія прикордонника з Чернігівщини

Прикордонник «Челентано» пройшов Майдан, пекельні бої 2014–2015, оборону Чернігівщини, а нині захищає країну від російських окупантів і диверсантів.
«Бойовий» шлях «Челентано» розпочав у 2013 році з 14-ї Сотні самооборони Майдану. Чоловік не захотів чекати змін, а прагнув сам стати їхньою рушійною силою.


«Саме тоді я зрозумів, що разом ми можемо змінити багато. Ми були однією командою у 2013–2014 роках і зараз, поруч зі своїми побратимами, я почуваюся важливою ланкою однієї системи», – ділиться прикордонник.


Пройшовши пекельні бої 2014–2015 років у лавах Луганського загону Державної прикордонної служби, охоронець кордону звільнився в запас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демобілізація строковиків: від служби до цивільного життя (Відео)


Лютий 2022 року «Челентано» зустрів на Чернігівщині. Одразу очолив самооборону в місцевій ТГ, будував інженерні укріплення, блокпости. Після деокупації Чернігівщини чоловік вирушив до війська.


«Навіть не замислювався, який рід військ вибрати. Прикордонник – це престижно, вони завжди перші, тому я й повернувся до рідного прикордонного загону», – розповідає «Челентано».


Наразі основне завдання підрозділу прикордонника – не допустити ворожі ДРГ на нашу територію з півночі.


«Постійні обстріли, ДРГ – це вже наша буденність, – зазначає боєць. – Найбільша цінність для мене як командира – це мої люди. Я завжди хвилююся за їхнє життя та здоровʼя. Ще з Майдану усвідомив для себе, що лише разом ми можемо перемогти будь-яку навалу. Впевнений, що і зараз ми обовʼязково переможемо!»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button