Війна (Відео)

Не зупиняйтеся: чернігівські волонтери просять активної участі для допомоги захисникам (Відео)

Багато воїнів із Чернігівщини після того, як відстояли рідну область та вигнали ворога за державні кордони, вирушили захищати країну на інші гарячі напрямки – Бахмут, Соледар. У жорстоких боях нищиться обладнання й екіпірування тисячі воїнів, тож вони як ніхто потребують нашої підтримки і тилу.

«Чимало чернігівських частин, які раніше перебували тут, по області, взяли участь у жорстоких боях під Бахмутом. Це одразу посилило волонтерський рух, але показало, що наші частини мають багато потреб. Бо забезпечення, яке декларується, і те, яке є насправді, відрізняється. На це є як об’єктивні, так і суб’єктивні причини. Речі мають здатність знищуватися, особливо в таких жорстоких боях, як під Бахмутом», — Олександр Ясенчук, волонтер, керівник благодійного фонду «Захистимо Україну».

Нещодавно волонтери передали для захисників на гарячі напрямки три коптери DJI Mavic 3, тепер необхідно придбати ще додаткові батареї до них.

«Кожен дрон, який літає, через пів години польоту потребує зарядки або зміни акумулятора на інший. Щоб коптер політав 1,5 години, треба приблизно на кожен коптер три батареї, а це 600 євро. Аби наші захисники якомога більше мали «очей», іншими словами, захисту, загалом у нас є прохання про таке забезпечення для шістьох коптерів – тобто 1200 євро. Отака нагальна потреба, але вони виникають постійно. От сьогодні вранці зателефонували та попросили подовжену антену, аби можна було керувати коптерами з окопів, далеко не висовуючись, щоб бути захищеними», — Олександр Ясенчук, волонтер, керівник благодійного фонду «Захистимо Україну».

Також завжди актуальні антидронові рушниці, одна вже працює на захисті кордону Чернігівської області, другу планують передати до кінця цього тижня. Окрім того, для підрозділів, які проходять ротаціюю, потрібно і багато найпростіших базових речей.

«Медикаменти від застуди, від розладів шлунку, для нормалізації тиску, термоси. Бо деякі частини, які прийшли з ротації, залишилися без речей, що були знищені в гарячих точках. Їм потрібне все – починаючи з термосів і закінчуючи ноутбуками та тепловізорами», — Олександр Ясенчук, волонтер, керівник благодійного фонду «Захистимо Україну».

Усі актуальні реквізити для допомоги можна знайти на фейсбук-сторінці Олександра Ясенчука. Там же є інформація про гарячі потреби та звіти.

https://www.facebook.com/iasenchukolexandr

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button