Війна (Відео)

Пів сотні пошкоджених будинків і четверо травмованих: наслідки російського удару по Сновську (Відео)

13 травня 2024 року близько 11-ї години ранку російські війська обстріляли прикордонне місто Сновськ, що на Чернігівщині. За попередньою інформацією поліції Чернігівської області, атакували касетними боєприпасами, внаслідок ворожого удару травмовано чотирьох місцевих жителів.

«Осколки летіли по чотирьох вулицях міста, найбільший удар припав на вулицю Свободи і далі на вулиці, які за нею»,- Олександр Медведьов – сновський міський голова.

Надія Макаричева живе на тій вулиці Сновська, на яку припав основний удар. Того дня, розповідає жінка, вона була вдома.

«Одна касета впала в мене там, попід вікнами. Друга ось тут, отут, отам, де коти сидять. Страшно було»,- Надія Макаричева – жителька міста Сновськ.

За словами місцевих мешканців, зранку 13 травня вони нарахували приблизно сім вибухів. Міський голова Олександр Медведьов зазначає, що внаслідок російської атаки по Сновську постраждали 58 будинків.

«У мене п’ятьох вікон нема, оці три вікна – це плівка. І тут два вікна. Загалом п’ять вікон із дев’яти. 

Фундамент посічений, паркан посічений і вивалений, а ще дах – полізли подивилися, щось потрібно з дахом робити»,- Надія Макаричева – жителька міста Сновськ.

«Приліт був біля газового трансформатора, скло в будинку, а загалом постраждав мій автомобіль»,- Тетяна Дубровська – власниця будинку у Сновськ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через обстріли жителі прикордоння Чернігівщини залишилися без газу

Будинок Тетяни Дубровської розташований на сусідній вулиці. Жінка вже кілька років мешкає в столиці, утім, періодично приїжджає до Сновська. Цього разу до Києва жінка повертатиметься на побитій ворожими снарядами машиною.

«Прострелило сюди, застрелило сюди, пройшло через сидіння, зайшло через дірку та вилетіло туди. Отакі наші пошкодження»,- Тетяна Дубровська – власниця будинку у Сновськ.

За словами сновського міського голови, в перші години після російського удару по місту місцевим мешканцям, які найбільше потребували допомоги, відповідну підтримку надавали представники місцевого самоврядування.

«Матеріали, які були в нас, ми того ж дня ввечері

Вікна, які постраждали – позаклеювали поліетиленом, а також ЮСБ-панелями. Що змогли – зробили того ж дня хлопці з господарчої групи міськради»,- Олександр Медведьов – сновський міський голова.

Наразі в Сновську по вулицях, на яких розташовані будинки, що зазнали пошкоджень унаслідок ворожого удару, працюють представники газової служби, енергетики, а також інтернет-провайдери. Вони перевіряють домівки містян на наявність пошкоджень об’єктів інженерної комунікації та в разі наявності усувають їх.

«Приїжджала газова служба, в мене там три пошкодження – заварили, все зробили»,- Тетяна Дубровська – власниця будинку у Сновську.

У місті триває процес оформлення заявок власниками пошкодженого внаслідок російського удару майна для отримання відшкодування. За словами сновського міського голови Олександра Медведьова, сформовані списки людей, чиє майно постраждало внаслідок атаки по Сновську, будуть передані благодійникам, які виявлять бажання долучитися до допомоги, а також у відповідні державні органи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button