Війна (Відео)

У Чернігові попрощалися з двома воїнами: Віталієм Левченком і Романом Майбородою (Відео)

У Чернігові 24 жовтня 2023 року в Катерининській церкві попрощалися з двома Захисниками України, справжніми патріотами нашої країни – Романом Майбородою і Віталієм Левченком. Провести в останню путь та віддати шану подвигу Героїв прийшло багато людей.

«Це означає, що люди мали не тільки багато родичів, але й знайомих, які їх цінували, які їх шанували й поважали, прийшли віддати їм свою шану та повагу висловити», — Роман Кінник, настоятель Чернігівського кафедрального собору святої Катерини.

Віталій Левченко працював в Управлінні механізації будівництва, пізніше експедитором з перевезень вантажів, водієм автотранспортних засобів. У 2014 року брав участь в АТО. У листопаді 2022 року також став на захист України. Загинув 17 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Роман Майборода героїчно загинув 17 жовтня, виконуючи бойове завдання на околицях села АндріївкаБахмутського району.

У мирний час Роман працював в ДП «УкрСіверБуд» екскаваторником. Проте з перших днів повномасштабного вторгнення чоловік добровільно пішов захищати батьківщину. Спершу був на посаді гранатометника 13-го батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського ОК «Північ». У травні цього року Роман був переведений у військову частину 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» ОК «Схід» на посаду стрільця-снайпера, в складі якої мужньо боронив нашу Батьківщину.

«Як тільки почалося масштабне вторгнення. він одразу пішов захищати. Чернігів захищав. А потім уже далі-далі. Ну, а так добра світла людина була, сім’янин добрий, батько. Любив риболовлю, на полювання ходив. А так усе, як і всі. Був добропорядною людиною, працював на будівництві», — Павло Фарапон, друг загиблого Романа Майбороди.

Роман відважно захищав Чернігів, Ніжин, Суми, Запоріжжя, Соледар, Ямпіль, Бахмут. Нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

«Ми в одному під’їзді виросли в Чернігові, на нинішній вулиці Захисників України. Дружили до цього моменту. Востаннє ми з Ромою бачилися два тижні тому на Донбасі, в Костянтинівці. Наш підрозділ виводили якраз і ми там зідзвонилися. Він був поруч. Ми побачилися, поспілкувались трошки. Гарний хлопець. Я не можу досі сказати «був». Тому що з моїх 36 років знайомі приблизно років 30, грубо кажучи. Тому», — Дмитро Волошин, друг загиблого Романа Майбороди.

Справжній патріот, Герой України, щирий і відважний чоловік, який добровільно став на оборону нашої країни, – таким запам’ятається Роман Майборода. Без батька залишилася 8-річна донька, без чоловіка – дружина, без найріднішої людини – батьки та брат.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button