Війна (Відео)

Власними руками наближають Перемогу: юні майстрині з Чернігова продають свої вироби задля допомоги ЗСУ (Відео)

Браслетики, брелоки, фігурки, персні та вироби на замовлення. На одній із вулиць Чернігова свою мінімайстерню організували дві дівчинки – Ліза та Софія. Звичайні маленькі гумки в ручках дівчат перетворюються на цікаві різнокольорові поробки, які дівчата продають. А всі гроші віддають у місцевий фонд, що займається потребами ЗСУ.

Натхненниками для дівчат стали інші юні патріоти, які працюють задля допомоги армії.   

«Я побачила в інтернеті, як діти продають лимонад, і запропонувала подружці, яка займається плетінням. А ще я розказала мамі, а в неї знайома цей благодійний фонд організувала, і вона запропонувала на нього віддавати кошти», — юні майстрині Ліза та Софія.

На «прилавку» в дівчат уже є вироби. Утім, замість того, аби просто сидіти та чекати на покупців, вони не зупиняють виробництво. І поки знаходяться покупці – плетуть нові товари. Зазвичай покупці обирають серед уже наявного, інколи просять сплести щось особливе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення населених пунктів від окупантів, зачистка територій, допомога населенню — на Чернігівщині триває поліцейська спецоперація

Улітку дівчатка приділяли продажу мало не весь вільний час, та з початком шкільних буднів процес трохи призупинився.

«Раніше десь п’ять днів на тиждень, а зараз, коли школа, то по вихідних тільки.

А скільки загалом можуть купити за день? – Штучок шість, а може, й більше», — юні майстрині Ліза та Софія.

Якщо побачите дівчаток із їхнім маленьким жовтеньким столиком – придивіться до прикрас. Можливо, якась знайде відгук у вашому серці – і вам вдасться і себе порадувати, і ЗСУ підтримати.  

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button